Casa Albă ia măsuri SUPLIMENTARE pentru a-şi apăra aliaţii care luptă în Siria

Siria "nu ar trebui să interfereze" cu acțiunile forțelor antrenate de americani pentru a lupta contra grupării Statul Islamic, în caz contrar ar putea fi luate "măsuri suplimentare" pentru a le proteja, a afirmat purtătorul de cuvânt Josh Earnest, lăsând să planeze amenințarea unor lovituri aeriene împotriva forțelor președintelui Bashar al-Assad, notează France Presse, citată de Agerpres.

03 aug. 2015, 20:07
Casa Albă ia măsuri SUPLIMENTARE pentru a-şi apăra aliaţii care luptă în Siria

Casa Albă a declarat luni că ar putea lua „măsuri suplimentare” pentru a-și apăra aliații care luptă în Siria. Josh Earnest a precizat că în acest stadiu președintele sirian nu a încercat să perturbe acțiunile grupurilor sprijinite de Statele Unite, dintre care o unitate de 54 de rebeli implicați în provincia Alep începând cu jumătatea lunii iulie în cadrul unui grup de insurgenți numit Divizia 30.

Dar aceste trupe au fost vizate de Frontul Al-Nosra, filiala siriană Al Qaida, provocând lovituri aeriene din partea Statelor Unite, amintește AFP. Pentagonul a negat capturarea unor membri ai Diviziei 30 instruiți de Statele Unite.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunțat la rândul său că opt dintre acești 54 de rebeli au fost răpiți miercuri seară de Frontul Al-Nosra, care a revendicat apoi răpirea.

Duminică, grupul jihadist a difuzat o înregistrare video afirmând că arată capturarea săptămâna trecută a unor rebeli sirieni antrenați de SUA și acuzați de „colaborare cu Occidentul”.