Caz bizar la Bac: A preferat o notă mare în toamnă şi a dat foaia goală în sesiunea din vară

BAC 2015: O elevă din iaşi a preferat să mai susţină odată proba la istorie în toamnă, după ce  şi-a dat seama că nu putea obţine o notă mare în prima sesiune a bacalaureatului.  Aceasta a predat foaia după doar câteva minute, după ce a primit subiectele.  Miercuri, însă, eleva a susţinut din nou proba restantă la care speră să ia peste nouă.

27 aug. 2015, 12:12
Caz bizar la Bac: A preferat o notă mare în toamnă şi a dat foaia goală în sesiunea din vară

BAC 2015: La sesiunea din vară, Gabriela  a predat foaia după doar câteva minute după ce a realizat că va lua notă mică, deoarece nu era destul de pregătită pe subiectele care i-au căzut. Cum îşi dorea o notă mare pentru a primi o bursă la facultate, fata a preferat să susţină proba încă odată în sesiunea din toamnă.

„Am terminat la Waldorf, profil filologie, asta după ce primii trei ani de liceu i-am făcut la Moisil, profil mate-info. M-am transferat, am dat diferenţele pentru că mi-am dat seama că nu voi lua bac-ul cu notă mare la mate, oricât de mult aş încerca. Aşa am dat la istorie. La Română şi Sociologie mi-a ieşit o medie peste 9 în vară şi am vrut şi la Istorie notă mare. Vreau să mă înscriu la Arte la Cluj, dar mai întâi să văd ce locuri au rămas. Dacă nu, îmi doresc să merg şi să mă înscriu în martie în Danemarca, tot la Arte, să studiez acolo”, spune Gabriela, conform ziaruldeiasi.ro.

Cei care au fost foarte supăraţi de decizia fetei au fost părinţii deoarece, astfel, a ratat înscrierea la facultate.

Gabriela, însă nu regretă decizia luată, ba mai mult, după ce miercuri a susţinut proba restantă, speră să ia peste nouă.

Aproximativ 1.680 de candidaţi din Iaşi s-au înscris la probele orale desfăşurate pe parcursul săptămânii trecute. Vineri este programată proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 1 septembrie se vor afişa rezultatele, în aceeaşi zi putând fi depuse contestaţii, care vor fi soluţionate până pe 3 septembrie, pe 4 fiind afişate rezultatele finale, informează ziaruldeiasi.ro.

Citeşte şi BACALAUREAT 2015, sesiune toamnă. Peste 30 de elevi au fost eliminaţi de la proba obligatorie a profilului