CATALOG ELECTRONIC în şcolile din Capitală. NOTELE, transmise părinţilor prin SMS

Toate școlile din sectorul 3 al Capitalei vor avea, începând cu 15 septembrie, un catalog electronic, grație unui proiect-pilot derulat de autoritatea locală în parteneriat cu Ministerul Educației.
Iulian Tudor
02 sept. 2015, 10:59
CATALOG ELECTRONIC în şcolile din Capitală. NOTELE, transmise părinţilor prin SMS

Profesorii de la şcolile din sectorul 3 din Capitală vor veni la ore cu un laptop și vor scrie în catalogul electronic toate notele și absențele elevului. Fiecare notare va fi transmisă în timp real părinților prin SMS și pe adresa de email.

Argumentele principale pentru care am dorit implementarea acestui sistem au fost: relaționarea cu ministerul și inspectoratele devine mult mai ușoară, datele vor fi transmise rapid, online. Dacă profesorii aveau până acum de făcut raportări și situații care dureau ore întregi, astăzi ele vor fi scurte, un click, adică o secundă. Cel mai important este și îmbunătățirea comunicării dintre profesori și părinții elevilor. Pentru orice modificare, mențiune în contul elevului, sistemul generează în mod automat SMS către părinți„, a declarat primarul sectorului 3, Robert Negoiță, potrivit Agerpres.

Edilul apreciază că, prin acest sistem, vor scădea absențele cu 20% și vor crește mediile, existând un control mai bun din partea părinților în activitatea școlară a copiilor.

Prezent la conferința de lansare a proiectului, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a apreciat acest proiect, care ar putea duce în opinia sa la îmbunătățirea rezultatelor la evaluarea națională a elevilor. „Pentru prima oară am reușit să aprobăm decontarea manualelor școlare pentru clasele a XI-a și a XII-a. Din acest motiv îmi place să cred că rezultatele vor fi mai bune la examenul de Bacalaureat. La fel și catalogul electronic va contribui la rezultate mai bune„, a spus ministrul Educaţiei.

Cîmpeanu a opinat că, până în 2020, toate școlile din țară ar trebui să aibă implementat acest catalog electronic, în cadrul unor proiecte ce vor primi finanțări cu fonduri europene. „Ca profesor, acest sistem îți ușurează munca extraordinar pentru că te scutește de calculat medii, de ștampilat, de greșeli. Era multă muncă birocratică. Va fi un catalog impecabil. În ultimii ani erau (cataloagele — n.r.) din hârtie proastă, stăteai să lipești și să coși la ele. Profesorul va avea un cod de acces în program, la fel și elevul și părintele. Catalogul are mai multe funcții de absențe, note și observații. Părintele va vedea ce este scris imediat„, a declarat directoarea unei școli.

Reprezentanta firmei care implementează acest proiect-pilot în școlile sectorului 3, Roxana Simion, a arătat că părintele va avea un cont propriu pe care îl primește prin înștiințare de la Primărie sau școală și va putea intra de pe orice calculator, laptop sau telefon pentru a vedea toată activitatea școlară a copilului.

Părintele și elevul nu pot interveni în catalog, doar profesorul. Va fi o confidențialitate a elevului. Știți, la catalogul clasic se pot ști notele oricărui elev. În momentul în care profesorul a completat nota sau absența părintele află și nu pot să spună că nu știu și pot lua atitudine în timp util„, a explicat Roxana Simion.

Catalogul electronic poate fi implementat în școlile sectorului 3 deoarece toți profesorii dețin laptopuri sau tablete care se pot conecta la sistemul wi-fi din școli. La fiecare sfârșit de semestru, catalogul va fi scos la imprimantă și va putea fi arhivat alături de cel clasic.

DailyBusiness
PNL a decis să îl susțină pe Nicușor Dan în turul doi al alegerilor prezidențiale
Spynews
Cum arată cel mai elegant oraș din Europa! Se află în Portugalia și are o frumusețe aparte
Bzi.ro
Câți ani are Ilinca, soția lui George Simion: Nimeni nu se aștepta la asta!
Fanatik.ro
Vești bune pentru clienții din România: magazinul cu produse de 5 lei la raft se extinde în țară
Capital.ro
FUGE George Simion? Cutremur total în România fix după alegeri: Este nevoit...
Playtech.ro
Se schimbă Codul Rutier, triunghiurile reflectorizante nu mai sunt ce au fost odată. Noua dotare obligatorie
DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Adevarul
Când și cum a fost racolată jucătoarea de tenis Alexandra Iordache de mafia pariurilor. Fostul său antrenor a dat totul în vileag
wowbiz.ro
Primul tur al alegerilor prezidențiale se poate contesta la CCR. Informații de ultimă oră
Spynews
Oksana Ionașcu, mesaj subtil pentru Cezar Ionașcu?!: ”Să fii în viața mea este un privilegiu” | VIDEO
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Evz.ro
Rusia se implică în alegerile din România. Kremlinul exultă
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Statul ar putea rămâne fără bani pentru pensii. Avertismentul economiștilor
Cancan.ro
Ce a găsit Piedone la 'sibienii' din Piața Domenii. Unde e făcută, de fapt, 'slănina ardelenească'. Șeful ANPC a crezut că e o glumă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor de care România s-a despărțit în lacrimi. A fost cel mai îndrăgit. Nu poate fi uitat
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Traian Băsescu, despre varianta în care George Simion devine președintele României: "Ar fi groaznic"
Lia Olguta Vasilescu, prima reactie despre preluarea sefiei PSD, dupa demisia lui Marcel Ciolacu
MediaFlux
Poate fi învins George Simion în turul 2? Ce poate învăța Nicușor Dan de la Băsescu și Iohannis
Shtiu.ro
Ce se întâmplă dacă vreunul dintre candidați moare până la turul al II-lea? Cine ajunge președinte?
Puterea.ro
Legendarul Skype a încetat oficial să funcționeze: cum să salvezi chat-urile și fișierele