Sorin Oprescu, o nouă cerere de INTERNARE în SPITAL. Este suspect de cancer la plămâni

Avocaţii lui Sorin Oprescu au depus o nouă cerere de internare în spital a primarului suspendat al Capitalei. Apărătorii lui Oprescu susţin că primarul are mai multe boli grave şi are nevoie de investigaţii medicale pentru că ar fi suspect de cancer la plămâni, potrivit România TV.
Iulian Tudor
03 oct. 2015, 08:28
Sorin Oprescu, o nouă cerere de INTERNARE în SPITAL. Este suspect de cancer la plămâni

Avocatul Alexandru Chiciu s-a prezentat sâmbătă la Arestul Central, unde este încarcerat Sorin Oprescu, şi a subliniat că acestuia i s-a descoperit cel puţin o afecţiune despre care nu se ştia înainte de a fi încarcerat.

„Facem această solicitare în contextul recomandărilor făcute de medici. Există un număr de 12 diagnostice, există 4 file de recomandări şi o serie de analize pe care le-a făcut Sorin cu ocazia internării. Judecătorul de drepturi şi libertăţi atesta existenţa afecţiunilor grave pentru Sorin Oprescu. (…) Cel puţin despre una dintre afecţiunile constatate la aceste verificări nu a ştiut”, a declarat avocatul Alexandru Chiciu.

 

Citeşte şi: DNA a cerut interceptarea şi FILAREA lui Sorin Oprescu în străinătate. Ce s-a întâmplat

La plecarea de la Arestul Central, Alexandru Chiciu a declart că Sorin Oprescu vrea să fie prezent luni la judecarea contestaţiei sale la decizia privind menţinerea sa în arest preventiv, la Curtea de Apel Bucureşti. „Ne-a cerut să fie prezent, să-şi exprime punctul de vedere. Este conştient de gravitatea situaţiei, pe de altă parte este mâhnit că sunt anumite persoane care încearcă să-şi diminueze răspunderea penală aruncând lucruri în sarcina domniei sale

Întrebat dacă se impune efectuarea unei expertize medico-legale în privinţa bolilor de care suferă Sorin Oprescu, Alexandru Chiciu a explicat că nu este nevoie de o asemenea procedură pentru a se aproba internarea în spital a unui om încarcerat. „Decizia apartine celor de la locul de detinere. Expertiza se dispune in cazuri prevazute de lege. Dar putem sa facem si acest lcuru, nu ascundem starea de sanatate. Vom dovedi ca apararea nu a exagerat”.

Alexandru Chiciu a menţionat că solicitările privind o confruntare între Oprescu şi denunţători nu au fost deocamdată depuse la DNA, din cauza problemelor de sănătate ale primarului suspendat.

Avocatul a mai declarat că aspectele medicale şi toate celelalte elemente din decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti vor fi analizate de apărare şi vor fi făcute solicitările ce se impun pentru înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arestul la domiciliu în cazul lui Sorin Oprescu.

Alexandru Chiciu a spus că strategia care va fi folosită de apărare la termenul de luni la Curtea de Apel Bucureşti este pusă la punct la acest moment. Avocatul a precizat că apărarea va face apel la toate prevederile din legislaţia internă, dar şi la toate deciziile ICCJ din 2014, 2015 şi la deciziile Curţii Europene.

„Da, sunt două paliere de apărare, palierul de fond – şi, repet, dosarul are o înărcătură de fond importantă şi nu o tratăm cu superficialitate -, dar şi ca avocaţi, ca oameni, nu putem trata cu superficialitate afecţiunile domnului Oprescu. Cred că există un element fundamental, dreptul domnului Oprescu, ca şi dreptul tuturor altor persoane, la viaţă. Domnul Oprescu poate fi cerctat, trimis în judeată, dacă vreţi condamnat pentru orice spun procurorii, pe baza unor probe. Dar poate fi cercetat şi trimis în judecată într-o măsură preventivă alternativă”, a mai spus Chiciu.

Întrebat dacă Sorin Oprescu a fost interceptat inclusiv în duba Poliţiei, Alexandru Chiciu a spus că sunt aceste precizări în referatul procurorilor cu propunerea de prelungire a măsurii arestării preventivă.

„Sunt precizări despre care se ştie deja, că au existat interceptări inclusiv în dubă. Aceste elemente ţin de fondul cauzei, procurorii apreciază asupra necesităţii unor măsuri investigative, ele au fost legale. Asupra acestor elemente şi legalităţii lor vom discuta la fondul cauzei”, a precizat Chiciu.

Referitor la persoanele cercetate în acelaşi dosar cu Sorin Oprescu şi care au recunoscut săvârşirea de infracţiuni, Chiciu a spus că acestea nu au nicio legătură cu clientul său, avocatul apreciind că denunţurile şi recunoaşterea vinovăţiei ar trebui să fie analizate cu rezervă de către instanţe.

„A existat moda interceptărilor, acum există moda denunţurilor. Eu spun că instanţele din România ar trebui să analizeze cu mai multă rezervă acest tip de recunoaştere a unor fapte sau denunţuri„, a adăugat Chiciu.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Din momentul în care a fost arestat, Oprescu s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supus unor investigații amănunțite.

DailyBusiness
Guvernul a pus gând rău concediilor bugetarilor. Cine ar urma să mai primească vouchere de vacanță
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2025. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2025 în urma notelor obținute
Capital.ro
TAXĂ suplimentară în România. Se introduce în toată țara. Premierul a anunțat personal: De la 1 ianuarie
Playtech.ro
Interzis în curte când este caniculă. Gesturile banale care îţi aduc amenzi de mii de lei chiar dacă este proprietatea ta
DailyBusiness
Dragoş Anastasiu, vicepremier: ”O să fie o ordonanţă Trenuleţ”. Guvernul pregătește majorarea TVA la 21%, iar cel la alimente la 11%. Pensiile peste 3.000 lei scad, cresc impozitele locale și prețul carburanților
Adevarul
„Legat de motocicletă și târât”. Kievul anchetează o posibilă execuție a unui prizonier de război
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Pierdere grea pentru PRO TV. Antena 1 a dat lovitura
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Gigi Becali şi-a făcut apariția cu mare stil la nunta fiicei lui Gică Hagi! Cum a arătat miliardarul de la FCSB
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: 'În final, a cedat și inima' 😢
Playsport.ro
Dacă ai mașina fabricată înainte de 2019, ar putea avea defecțiuni grave. Ce trebuie să faci rapid, conform RAR
Capital.ro
Închisoare de până la 6 ani pentru Călin Georgescu. Lovitură pentru fostul candidat. Nu se aștepta la asta
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Toți oamenii lui Bolojan: cine sunt și cât câștigă consilierii și secretarii de stat
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări