Operaţiune antiteroristă în Europa: JIHADIŞTI arestaţi în mai multe state

Cel puţin 17 militanţi islamişti au fost reţinuţi în mai multe state europene, fiind suspectaţi de activităţi teroriste, inclusiv de recrutare de noi membrii ai reţelei teroriste Stat Islamic.

12 nov. 2015, 18:38
Operaţiune antiteroristă în Europa: JIHADIŞTI arestaţi în mai multe state

Şase suspecţi au fost arestaţi în Italia, patru în Marea Britanie şi trei în Norvegia, iar restul în alte ţări europene. Suspecţii pregăteau eliberarea unui lider terorist deţinut în Norvegia, dar şi atentate în Europa.

În Marea Britanie, poliţia a dezmembrat o celulă de recrutare de terorişti condusă de clericul Najumuddin Faraj Ahmad, care a lăudat masacrul comis în Franţa, la redacţia săptămânalului satiric Charlie Hebdo.

Autorităţile europene au informat că au fost distruse cu succes o celulă teroristă din Norvegia, după ce poliţia din Italia a emis 17 mandate de arestare pentru jurzi din Irak veniţi în Europa.  Poliţia din Norvegia a mai informat că Faraj Ahmad şi alţii sunt bănuiţi că ar fi participat la organizarea de atacuri teroriste pe teritoriul Italiei.

În cadrul investigaţiilor au fost monitorizate site-urile de socializare ale celulei teroriste conduse de clericul Faraj Ahmad şi ai cărei membrii au fost răspândiţi în mai multe ţări, între care Marea Britanie, Finlanda, Norvegia, Suedia, Germania, Grecia şi Italia.

Niciunul dintre cei patru suspecţi terorişti arestaţi în Marea Britanie nu avea cetăţenie britanică. Cei patru terorişti au vîrste de 32, 33, 38 şi 52 de ani. Ei vor fi aduşi în faţa justiţiei britanice.