Marian Cisovsky se lupta cu boala. Nume mari din fotbal au sărit în ajutorul fostului jucător al Timişoarei

Marian Cisovsky, fostul fundaş central al Politehnicii Timişoara, a dezvăluit în urmă cu câteva luni că suferă de scleroză laterală amiotrofică. La inițiativa fotbaliștilor de la Viktoria Plzen, ultimul său club, a fost înfiinţată ”Societatea 28”, care îşi propune să-l ajute pe ”Ciso”.

16 nov. 2015, 08:04
Marian Cisovsky se lupta cu boala. Nume mari din fotbal au sărit în ajutorul fostului jucător al Timişoarei

Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Marian Cisovsky, fostul mijlocaș ceh Pavel Horvath, e președintele Societăţii 28, numărul preferat de pe tricou al slovacului. La începutul lunii s-a demarat o acțiune amplă de licitații online prin intermediul site-ului fundaţiei, spolek28.cz, fiind scos la vânzare echipamentul unor sportivi celebri. Strângerea fondurilor e necesară pentru continuarea tratamentului și pentru ca locuința fostului fotbalist sa să fie adaptată noilor sale nevoi.

În sprijinul lui Marian Cisovsky au venit numeroși fotbaliști, precum și echipe întregi din Cehia și Slovacia, dar și vedete din fotbalul vest-european. Acțiunea, în strânsă cooperare cu clubul Viktoria Plzen, a reușit să aducă în licitație ghetele lui Pavel Nedved, cehul cu Balonul de Aur în palmares, ale vedetei de la Arsenal Theo Walcott sau ale portughezului Nani, acum la Fenerbahce. Hamsik, De Jong, Pogba, Cech, Skrtel sau Rosicky nu au ezitat să contribuie la lista cu deja peste o sută de obiecte strânse. Nici personalitățile din alte sporturi nu au rămas indiferente, precum tenismanul Radek Štěpánek.

Marian Cisovsky are 36 de ani, este căsătorit şi are trei copii.