Ministerul pentru Dialog Civic are UN SINGUR angajat: MINISTRUL Violeta Alexandru

Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, cel nou înfiinţat în acest Cabinet, funcţionează deocamdată doar pe Facebook. În prezent, singurul angajat al instituţiei este ministrul Violeta Alexandru, cea care a lansat proiectul de înfiinţare a ministerului tot pe pagina de socializare, potrivit România TV. 
Iulian Tudor
23 nov. 2015, 12:01
Ministerul pentru Dialog Civic are UN SINGUR angajat: MINISTRUL Violeta Alexandru

Crearea noului Minister al Consultării Publice şi al Dialogului Civic se va face prin consultarea oamenilor pentru care va lucra, informează Guvernul, într-un comunicat de presă.

„Înfiinţarea noii structuri însărcinate cu structurarea unui cât mai eficient proces de consultare publică şi dialog civic nu se poate face fără consultarea grupurilor din societatea civilă respectiv a cetăţenilor. Supunem astăzi consultării publice proiectul  Hotărârii de Guvern (HG) pentru înfiinţarea şi stabilirea atribuţiilor noului Minister pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, organ de specialitate al administraţiei centrale a cărui apariţie este legată de prioritatea Primului Ministru, Dacian Cioloş de a deschide sistemul public cât mai mult dialogului şi consultării cu societatea civilă şi cetăţenii în general.

Odata depăşită această etapă de creare, practic, de la zero, a unei instituţii publice, în cadrul de reglementare specific, activitatea noastră se va referi, printre altele, la: transparenţa documentelor propuse/discutate în şedinţele de Guvern, realizarea, de către fiecare Ministru/Secretari de Stat, a unor rapoarte de transparenţă după întâlnirile cu grupurile de interese, angajarea personalului contractual în acest Minister pe un model de criterii de performanţă – reprezentând studiu pilot pentru un proces similar în alte autorităţi publice, acest ultim obiectiv cu riscul prelungirii etapei organizatorice până la care Ministerul va fi funcţional.

Avem un singur an la dispoziţie şi ne propunem să nu îl irosim. Obiectivele noastre ţin totuşi cont de durata limitată a mandatului şi solicităm opiniei publice ca în sugestiile formulate, să ţină cont de acest aspect„, precizează Guvernul. 

„Deşi Bugetul pe 2016 aşteaptă cu nerăbdare informaţii despre acest Minister, considerăm vitală consultarea cu societatea civilă căreia sperăm ca activitatea Ministerului să îi  folosească cât mai mult. Comentarii privind documentul se pot trimite pe pagina de facebook (https://www.facebook.com/mcpdc/) a instituţiei dar şi prin email la [email protected], până vineri 27 noiembrie ac. În paralel, Ministrul Violeta Alexandru va iniţia o serie de discuţii cu reprezentanţi ai mass media, ai grupurilor informale de cetăţeni, ai societăţii civile dispunând de reţele şi structuri de reprezentare în ţară, pentru a putea prelua cât  ai multe opinii (inclusiv critice) despre crearea şi mandatul acestei structuri”, se mai arată în comunicat.

„Ce vreau să se înţeleagă, ministerul nu e funcţional din prima zi. Sarcina cea mai grea pe care un ministru o are în Cabinetul mei e a doamnei Violeta Alexandru pentru că ea a ajuns singură în acest minister. Nu are încă în spate un aparat, nu are un cadru juridic clar de funcţionare, pe care acum şi-l elaborează, nu are proceduri de lucru, oameni recrutaţi. Va fi o perioadă de timp, câteva luni în care va ţine, în paralel, legătura cu oamenii care aşteaptă un contact în Guvern şi în acelaşi timp să pună la punct acel dispozitiv. Ea are un rol esenţial de a crea de la zero o structură. Sigur, ea va fi ajutată de ceilalţi membri ai Guvernului”, a precizat duminică premierul Dacian Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi, la debutul primei şedinţe a Guvernului, că va fi adoptată o ordonanţă privind structura Cabinetului său şi i-a cerut minstrului pentru Consultare Publică şi Dialogului Civic Violeta Alexandru ca „în termenul cel mai scurt” să vină cu o propunere de organizare a acestui minister pentru a se putea stabili cât ma repede platformele de comunicare şi de „schimburi de idei cu diferitele organizaţii din societatea civilă”.

Violeta Alexandru, propusa de Dacian Ciolos pentru a prelua functia de ministru delegat pentru consultare publica si dialog social in noul Guvern, este in prezent directorul ONG-ului Institutul pentru Politici Publice (IPP). Violeta Alexandru are 40 de ani si a absolvit Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti.

Citeşte şi: Cine sunt miniştrii delegaţi, Violeta Alexandru şi Dan Stoenescu
 

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Românii vor fi verificați. S-a dat ORDIN de control. NIMENI nu mai are voie să încalce legea
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Incidente și Disconfort Termic la Biroul Electoral Central din Craiova: Intervenții Medicale Necesare
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?