Blaga: Mi-aş dori ca membrii Guvernului Cioloş să se înscrie în PNL

Co-președintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă susținută la Timișoara, că și-ar dori ca miniștrii Cabinetului Cioloș să se înscrie în PNL și să candideze pentru funcții în partid.
Iulian Tudor
05 dec. 2015, 12:26
Blaga: Mi-aş dori ca membrii Guvernului Cioloş să se înscrie în PNL

”Eu îmi doresc foarte mult ca acest Guvern să performeze, de aceea îl și susținem, mi-aș dori foarte mult ca cei care fac parte din actualul Guvern să se înscrie în PNL, mi-aș dori ca foarte mulți dintre ei să candideze — acesta nu este nici partidul meu, nici al domnului Robu, nici al doamnei Gorghiu — pentru funcții în PNL și cine le va câștiga, le va câștiga. Acesta este un partid deschis, serios, nu este proprietate privată (…) cine va fi ales, va fi ales’, a spus Vasile Blaga.

El a mai arătat că dacă PNL ar fi reușit ca prin moțiunea de cenzură să ajungă la putere, guvernul era unul PNL, dar nereușind acest lucru, liberalii au fost nevoiți să susțină Cabinetul tehnocratului Cioloș, ‘care nu este un guvern PNL’.

”Dacă PNL ar fi reușit ca prin moțiune de cenzură să ajungă la putere, guvernul era PNL (…). Guvernul Ponta a căzut sub presiunea opiniei publice, a străzii. Și atunci susținem guvernul de tehnocrați, dar pe care-l dorim depolitizat. Culmea ipocriziei este la Liviu Dragnea care susține că este un guvern PNL, uitând că în acest moment majoritatea secretarilor de stat, al prefecților, al directorilor instituțiilor descentralizate aparțin PSD (…)”, a spus Blaga.

PNL: Votăm bugetul pe 2016, dacă sunt acceptate şi condiţiile noastre

El a mai arătat că în privința luptei anticorupție, PNL este un partid consecvent și ”de fiecare dată, indiferent de cine a fost vorba (…) am votat și vom vota la vedere când Justiția va cere ridicarea imunității cuiva”.

Blaga a reiterat faptul că PNL introduce zece criterii de integritate pentru fiecare persoană care dorește să candideze la vreo funcție pentru alegerile din 2016, de la cea de consilier local și județean, până la cea de primar, președinte de consiliu județean sau parlamentar.

În altă ordine de idei, Vasile Blaga a mai anunțat că după Consiliul Național al PNL, din data de 11 decembrie, unde se va discuta stadiul fuziunii dintre fostul PDL și vechiul PNL, ‘se vor lua și o serie de măsuri care să urgenteze fuziunea’, primarul Nicolae Robu va deveni președinte al Organizației Municipale a PNL Timișoara, putând să desemneze o altă persoană în locul său, iar președintele PNL județean va fi desemnat după Congresul din 2017.

”Aceasta este regula pentru reședințele de județ, ca acolo unde unul dintre copreședinți este primar, primarul să devină președinte al organizației municipale dar primarul are voie să desemneze o altă persoană, ceea ce voi face și eu. Încă nu m-am gândit pe cine voi desemna”, a explicat Nicolae Robu, copreședinte al PNL Timiș.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Condimentul care ține țânțarii la distanță de casa ta. Insectele îi urăsc mirosul, iar oamenii îl apreciază
Capital.ro
Se schimbă legea pentru TOȚI POSESORII de mașini din România: "Acest lucru să nu se mai întâmple"
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
UE a dat directivă! Devine obligatoriu din iulie 2024. NU se vor mai găsi pe rafturile magazinelor
Adevarul
Imagini de colecție cu Ion Țiriac tânăr student când se antrena la baza sportivă studențească Tei VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
Ce au pățit acești constănțeni, după ce au trecut granița cu Bulgaria ca să-și cumpere țigări cu 14 lei pachetul
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A murit Dana Rotariu, soția fostului mare fotbalist Iosif Rotariu: „Din păcate, viața este crudă” Dana suferea de cancer
Capital.ro
ELENA UDREA, anunțul serii direct din închisoare. Moment de SPERANȚĂ pentru fostul ministru: După aproape zece ani...
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
CREȘTERE de 80% la PENSII pentru 3 milioane de românii. Șeful Casei de Pensii spune CINE se ÎNCADREAZĂ
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'