Belgia: Taberele de refugiaţi fac cursuri prin care îi învaţă pe migranţi să respecte femeile

Guvernul belgian va introduce în taberele de refugiați cursuri de comportament și respect față de femei, decizie ce survine după incidentele petrecute în noaptea de Anul Nou în zona centrală a orașului german Koln, unde circa o mie de indivizi organizați în grupuri, aparent migranți musulmani, au agresat sexual și jefuit femei și adolescente.

07 ian. 2016, 16:00
Belgia: Taberele de refugiaţi fac cursuri prin care îi învaţă pe migranţi să respecte femeile

Precedentul agresiunilor sexuale asupra femeilor s-a produs cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Îngermania, la Koln, au fost raportate în Noaptea de Anul Nou peste o sută de agresiuni sexuale din partea refugiaţilor, care au vizat femei germane care ieşiseră pe stradă, în mulţime, pentru a sărbători Revelionul.

‘Vom copia modelul norvegian și în săptămânile următoare vom introduce aceste cursuri în toate centrele noastre de primire’ a refugiaților, a declarat secretarul de stat belgian pentru azil și imigrație, Theo Francken, citat de agenția EFE, citată de Agerpres.

Citeşte şi Agresiunile sexuale din Koln: Poliţia germană a arestat 16 suspecţi şi a înregistrat 121 de plângeri

El a precizat că astfel de cursuri se predau deja migranților aflați în unele tabere, iar la nivelul guvernului belgian s-a constituit un grup de lucru pentru prevenirea unor eventuale incidente în taberele de refugiați.