Scandal fără sfârşit în cazul femeii din Dolj înmomântate pe câmp. Sătenii au făcut plângere la poliţie

Cazul femeii înmormântate pe câmp ia amploare. Mai mulţi săteni au depus o plângere la poliţie, de teamă că mormântul le-ar putea contamina apa din fântâni. De cealaltă parte, preotul refuză în continuare să dea explicaţii presei, până nu primeşte bani sau o pompă de apă.

28 ian. 2016, 15:22
Scandal fără sfârşit în cazul femeii din Dolj înmomântate pe câmp. Sătenii au făcut plângere la poliţie

Cazul femeii înmormântate pe câmp a pus pe jar întreaga comunitate din satul doljean Tălpaşi. Preotul care a refuzat s-o îngroape pe femeie în cimitir, pentru că aparţinea altei confesiuni, le cere donaţii jurnaliştilor pentru a da declaraţii.

„M-a surprins că aveţi atâta grijă de o moartă, când am zeci de familii care nu au apă potabilă. Ajutaţi dumneavoastră comunitatea aia de zeci de familii sărace care nu au apă potabilă şi după aceea vă dau toate relaţiile, cu articole de lege, cu texte. Faceţi o donaţie de 400 sau 500, sau cumpăraţi o pompă, fraţilor, că sunt pompe în Craiova”, a spus preotul Constantin Boiangiu.

Arhiepiscopia Craiovei spune, într-un comunicat de presă, că mormântul aflat pe câmp este, de fapt, prima groapă din viitorul cimitir baptist care se va construi în localitate.

Între timp, mai mulţi localnici au făcut plângere.

„La secţia 1 Poliţie Rurală Craiova s-a depus o sesizare semnată de mai mulţi cetăţeni, cu privire la efectuarea de verificări privind legalitatea acestei înmormântări”, a declarat un poliţist.

Oamenii sunt speriaţi că apa le va fi contaminată de morminte.

Primarul comunei spune că nu are cum să treacă peste decizia Consiliului Parohial.

„Să nu mă întrebaţi ce gândeşte altul. Pretenţia părintelui mi se pare incalificabilă, asta e după mine. Avea un proces verbal prin care Consiliul Parohial îi interzicea să mai inmormânteze de la alte confesiuni în afară de ortodocşi”, spune primarul.

Familia decedatei s-a împăcat însă cu situaţia şi a anunţat deja că nu va face plângere împotriva preotului.