Zeci de mii de oameni au protestat la Roma împotriva uniunii civile între persoanele de acelaşi sex

Zeci de mii de opozanți ai uniunii civile între persoanele de același sex au manifestat sâmbătă la Roma împotriva unei propuneri de lege discutate în prezent în parlament, însă numărul persoanelor care au participat la protest a fost mai mic decât se aștepta, relatează AFP.
Iulian Tudor
30 ian. 2016, 19:18
Zeci de mii de oameni au protestat la Roma împotriva uniunii civile între persoanele de acelaşi sex

Jurnaliștii prezenți au evaluat la câteva zeci de mii numărul manifestanților prezenți, în condițiile în care organizatorii sperau la cel puțin un milion. Până în prezent nu sunt disponibile cifre oficiale privind numărul participanților.

Citeşte şi: O româncă din Italia, ucisă pentru o datorie de 500 de euro. Criminalii au fost arestaţi

„Cât mai multă lume trebuie să participe, amintiți-vă că este singura armă de care dispunem”, a declarat vineri organizatorul așa-numitei „Zile a familiei”, Massimo Gandolfini.

„O societate care nu mai are limite este o societate care înnebunește”, a spus Gandolfini în fața copiilor, părinților și bunicilor adunați la protestul din orașul etern.

Susținătorii propunerii de lege privind uniunea între persoanele de același sex, pe care Senatul italian a început să o examineze joi, au manifestat sâmbăta trecută în Italia pentru a trezi țara și a cere protecție pentru cuplurile de același sex și copiii lor.

Italia este ultimul mare stat din Europa Occidentală în care cuplurilor homosexuale nu li se recunoaște niciun statut. Opozanții textului susțin totuși că nu sunt homofobi, scrie Agerpres.

Opozanții proiectului de lege Cirinna, după numele senatoarei care l-a depus, afirmă că vor în primul rând să apere drepturile și viitorul copiilor care, afirmă ei, au nevoie de un tată și de o mamă.

În forma actuală, textul, rezultat în urma unei medieri parlamentare, prevede instituirea unei uniuni înregistrate de un ofițer al stării civile între persoane de același sex, care se angajează la o viață comună de fidelitate, la sprijin moral și material reciproc.

Însă, chiar în cadrul majorității de centru-stânga, ridică probleme măsurile suplimentare propuse, precum posibilitatea de a adopta copiii naturali ai unuia dintre membrii cuplului.

Aliații de centru-dreapta ai lui Renzi, cu ministrul său de interne Angelino Alfano în frunte, resping categoric adoptarea copiilor unuia din membrii cuplului de același sex, la fel ca și ramura catolică a Partidului democrat, care amenință să convoace un referendum de respingere dacă legea trece într-o astfel de formă.

Votul final asupra proiectului de lege Cirinna este așteptat la jumătatea lunii februarie. Acesta trebuie însă votat de Camera deputaților în aceeași formă, orice modificare a textului ducând la revenirea proiectului de lege în Senat.

Spynews
Anca Țurcașiu a devenit bunică! Nora sa a adus pe lume o fetiță. Ce nume va purta micuța: „Sunt cea mai fericită de pe pământ...” / VIDEO
Bzi.ro
Prețuri halucinante la concertul Coldplay! Cât a plătit un bucureștean pentru două ape, două doze de Cola Zero și popcorn
Fanatik.ro
Locul superb din Europa unde poți avea un sejur perfect cu bani puțini. Apa e turcoaz aici, iar peisajul îți taie răsuflarea
Capital.ro
Elena Udrea e nevinovată! Ce i-a făcut Traian Băsescu
Playtech.ro
Ce soție frumoasă are Nicolae Stanciu! Căpitanului României are cu ce se mândri
DailyBusiness
Mobilizare uimitoare pe șantierul acestei autostrăzi! Vești bune pentru milioane de șoferi
Adevarul
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
Spynews
Trei persoane și-au pierdut viața într-un teribil accident, în Iaşi. Un politician AUR și iubita lui au acroșat un pieton și s-au oprit într-un cap de pod / FOTO
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere. Un cunoscut lăutar s-a stins din viață după ce a pierdut lupta cu o boală grea: "Dumnezeu să te ierte..." / FOTO
Evz.ro
Vladimir Putin se pregătește să fugă. Semnele care prevestesc ce e mai rău
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
BREAKING | Andrei Muraru a murit într-un accident cumplit de motocicletă 😢
Playsport.ro
WOW, PREA fierbinte! Fusta Corinel Caragea, mult prea scurtă?! Cum a apărut printre suporteri înainte de România - Ucraina
kanald.ro
Marina Almășan, adevărul din spatele despărțirii de Victor Socaciu: „Personajul care ne tulburase liniștea a reapărut. A fost începutul sfârșitului”
Capital.ro
Vladimir Putin A ACCEPTAT. Președintele Rusiei va semna acordul
StirileBZI
Românii pot primi 37.000 de euro! Banii sunt dați de Comisia Europeană
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Mario De Mezzo, liberalul care a cucerit primăria Slatina cu o victorie răsunătoare
MediaFlux
ALERTĂ METEO ANM! Meteorologii ANUNȚĂ PRĂPĂDUL
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?