Fostul şef ANAF, Gelu Diaconu: Emigrez în Congo dacă Fiscul va încasa bani ca în 2015

Fostul şef ANAF, Gelu Diaconu a declarat că emigrează în Congo dacă în acest an Fiscul va colecta la fel de mulţi bani ca în 2015. 

15 feb. 2016, 08:35
Fostul şef ANAF, Gelu Diaconu: Emigrez în Congo dacă Fiscul va încasa bani ca în 2015

Gelu Diaconu, fostul şef al ANAF este de părere că o dată cu demiterea sa, Administraţia Fiscală va avea de suferit la nivelul colectării banilor.

Citeşte şi: Dacian Cioloş l-a demis pe Gelu Ştefan Diaconu. Vicepreşedintele ANAF, demis şi el. Cine preia şefia Fiscului

„Eu emigrez în Congo dacă în lunile următoare Fiscul va repeta creşterile lunare de încasări din 2015. Creşteri de 12 şi 15%, ca în ianuarie anul ăsta. Sunt miliarde de euro, care pot afecta, şi după părerea mea vor afecta, echilibrul bugetar spre sfârşitul acestui an. Şi dacă legea salarizării unitare va fi promulgată, va fi periclitată, cu siguranţă, ţinta de deficit. Vor fi diminuate drastic cheltuielile, în lipsa veniturilor suplimentare, şi vom avea din nou pe holurile Ministerului Finanţelor echipa FMI. Nu înseamnă că ANAF nu-şi poate găsi un şef mai bun decât mine. Ţineţi minte, colectarea se face zilnic. Nu poţi recupera în august ce n-ai luat în februarie”, a declarat Gelu Diaconu pentru Economica.net

Mai mult, ANAF se va confrunta şi cu o problemă de decizii, mai susţine fostul şef al Administraţiei Fiscale.

Fiscul astăzi are procesul decizional semiparalizat. Nimeni nu-şi va mai asuma decizii de amploarea celor pe care mi le-am asumat eu. (…) Când văd agenţii că şeful lor poate fi aruncat ca o măsea stricată, pentru o pretinsă ilegalitate cu două circulare, e o iluzie să credem că va rămâne fără consecinţe”, a mai precizat Diaconu.

Gelu Diaconu a dezvăluit că el a trimis un memoriu la toate instituţiile care au legătură cu Administraţia Fiscală, prin explică necesitatea celor două circulare pentru care acum, este urmărit alături de parlamentarii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. În plus, Gelu Diaconu susţine că din cauza acestei situaţii el pierde bani şi că va încerca să-i recupereze în instanţă.

„Domnul Cioloş a fost de bună credinţă. De altfel, noi am avut, cu o zi înainte să primesc citaţia, o discuţie foarte amplă cu privire la priorităţile ANAF. În discuţiile cu dânsul, eu am invocat o demisie, pe care o aveam scrisă, în mapă, deoarece, aveam o viziune diferită de cea a conducerii de azi a Ministerului Finanţelor. Consideram că nu mai pot face parte dintr-o astfel de formulă. Domnul premier a insistat să-mi continui activitatea. De aceea, nu-mi imaginam că ar vrea vreodată să mă demită urmare a acelei discuţii. Dar au urmat evenimentele de zilele următoare, iar domnul prim-ministru a fost pus într-o situaţie fără ieşire. Trebuia să mă demită”, a adăugat fostul şef ANAF.

Citeşte mai multe pe Economica.net