Antena 3, plângere împotriva confiscării sediului din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti

Antena 3 a depus în instanţă o plângere împotriva încheierii de carte funciară în ceea ce priveşte sediul său din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, nr. 25-27, scrie b365.ro. Mihai Gâdea îi cere premierului să facă o anchetă la ANAF despre modul cum a acţionat în cazul Antena 3.
Filip Stan
17 feb. 2016, 14:32
Antena 3, plângere împotriva confiscării sediului din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti

În plângerea depusă de Antena 3 se invocă art.52 alin.2 din Legea nr.7/1996, care prevede ca „incheierea poate fi atacata, dupa caz, in conditiile art. 50 alin. (2)”, potrivit informaţiilor disponibile pe portalul instanţelor de judecată.

Aici se arată: „Persoanele interesate pot formula cerere de reexaminare a incheierii de admitere sau de respingere, in termen de 15 zile de la comunicare, care se solutioneaza prin incheiere de catre registratorul-sef din cadrul oficiului teritorial in raza caruia este situat imobilul”.

Pe de altă parte, Mihai Gâdea a reacţionat după intervenţia premierului Dacian Cioloş în Senat. Gâdea acuză faptul că ANAF a dispus nu numai evacuarea sediului, ci şi întreruperea utilităţilor, ceea ce ar face imposibilă folosirea sediului.

„Sunt absolut șocat de lucrurile spuse de premierul Dacian Cioloș(…). Domnia sa știe foarte bine ce ordin a dat ANAF -nu doar evacuarea noastră în 5 zile, ci și întreruperea utilităților. După ce cele 5 zile expiră, să se știe foarte clar, curentul și apa urmează să fie tăiate. Domnul prim-ministru spune că am putea rămâne în sediu până luni. Cum să rămânem într-un sediu în care nu avem curent să emitem?”, a spus Mihai Gâdea, miercuri, la Antena 3.

„M-aș fi așteptat ca domnia sa să dispună o anchetă la modul în care au decis cei de la ANAF. Singurul lucru pe care îl spune e că vom vedea ce vom face. Nu! Trebuia să ne asigure că se face o anchetă! (…). Ce să le spun eu colegilor? (…). Noi ne pierdem licența fără un sediu. Suntem în fața unui asalt”, a mai adăugat relizatorul Antena 3.

Dacian Cioloş a declarat în plenul Senatului că Guvernul nu a fost informat despre decizia ANAF pentru că o astfel de acţiune nu ţine de apanajul Legislativului. Totodată, şeful Guvernului a precizat că dreptul la liberă exprimare va fi apărat ferm.

„Acţiunea ANAF nu e un atac la dreptul la liberă exprimare. Guvernul respectă deplin decizia ANAF nu vizează activitatea jurnaliştilor. Antenele nu îşi pierd licenţele. În ciuda afirmațiilor din aceste zile, televiziunile vor emite inclusiv luni din sediile în discuție, pentru simplul motiv că suntem abia la începutul unui proces legal de intrare în posesie și valorificare a unui bun al statului, care va putea să mai dureze încă luni bune. Încetarea emisiei e apanajul CNA. (…) Guvernul respectă legile şi hotărârile judecătoreşti. ANAF a pus în aplicare o decizie definitivă. (…) Termenul dat pentru evacuare voluntară este stipulat în Codul de procedură civilă şi e de 5 zile”, a declarat Dacian Cioloş în faţa senatorilor.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, explicaţii în Senat în cazul evacuării sediilor Antenelor: Acţiunea ANAF nu e un atac la libera exprimare

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Alimentul pe care e bine să-l dai de pomană de Sfinții Constantin și Elena. Trebuie dus prima oară la biserică
Capital.ro
Obligatoriu pentru toți proprietarii de terenuri. Legea se aplică peste tot în România
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Anunțul zilei! Ai 6 luni la dispoziție să soliciți mai mulți bani de la Guvern
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Zodiile lovite de noroc. Scapă de un coșmar
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii acasă? L-a ispitit grav!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Schimbare pentru cei care au CONT LA BANCĂ. Decizia finală a fost luată chiar acum de judecători
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
VINE URGIA în România! Vremea rea lovește din PLIN!
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'