Semne ale cancerului de plămâni

Diagnosticarea cancerului pulmonar este dificilă, deoarece simptomele lui pot fi confundate cu cele ale unei răceli persistente sau cu tusea cauzată de fumat. În majoritatea cazurilor, afecţiunea este diagnosticată când deja se înregistrează metastaze.

24 feb. 2016, 20:55
Semne ale cancerului de plămâni

Există însă semne timpurii care pot da de gol temuta boală:

1. Dureri articulare. Oamenii de ştiinţă de la Spitalul Prato din Italia au studiat între anii 2000 şi 2005 un număr de 296 de pacienţi cu dureri şi inflamaţii în genunchi, constatând că aceste simptome pot fi asociate cu cancerul pulmonar. Toţi pacienţii au fost bărbaţi de vârstă medie, fumători cronici toată viaţa, fiind demonstrat că, la aproximativ 2% din pacienţi, cancerul pulmonar a fost asociat cu artrita la genunchi, iar după eliminarea cancerului, durerile de genunchi au dispărut. Potrivit datelor Asociaţiei americane pentru cancer, aproximativ 85% din cazurile de cancer pulmonar aparţin carcinoamelor celulare, care sunt dificil de tratat, iar la la o cincime dintre cazuri, maladia se extinde la oase, potrivit doctorulzilei.ro.

2. Pleoape căzute. Pleoapele căzute pot fi semnul paraliziei faciale, ce apare din cauza unui virus herpetic ce blochează semnalele pe care creierul le trimite muşchilor feţei. Mai rar, pleoapele căzute pot indica un cancer la plămâni.

3. Degete umflate. Degetele cu vârfurile umflate pot fi un semnal cancerului pulmonar. Substanţa PGE2, care produce inflamarea plămânilor, este secretată în exces de căre tumoră, se acumulează în degete şi determină inflamarea acestora.

4. Tuse. Tusea persistentă, în special în lipsa unui motiv evident, precum răceala sau gripa, este un semn de alarmă.

5. Dificultăți de respirație. Este un simptom ce apare tardiv şi care de obicei semnifică obstrucţia sau compresiunea unei bronhii mari. Se poate însoţi de wheezing (şuierătură respiratorie) care nu dispare după tuse.

6. Durerea în piept. Poate avea un sediu şi o intensitate variabilă, însă întotdeauna este persistentă la tratamentul simptomatic.

7. Expectoraţia cu sânge. Este simptomul cel mai alarmant pentru pacient. Este de obicei în cantitate mică sau medie şi apare când se dezvoltă leziuni ulcerative ale mucoasei bronşice.

Citeşte şi Plantele care te ajută să ţii departe cancerul