Alegeri primare SUA: Terminatorul îl susţine pe cel mai slab candidat la învestitura republicană

Schwarzenegger îl susține pe Kasich la învestitura republicană și preia ștefeta de la Trump în "The Apprentice".

04 mart. 2016, 19:49

Fostul guvernator al Californiei și vedetă a Hollywoodului Arnold Schwarzenegger se va alătura campaniei lui John Kasich, pretendentul cel mai slab plasat în cursa pentru învestitura republicană, în timp de ce pregătește să îi urmeze favoritului Donald Trump în emisiunea de reality-show „The Apprentice”, transmite vineri AFP.

„Veniți alături de John Kasich și Arnold Schwarzenegger duminică, la o întâlnire pe ‘câmpul de bătaie’ din Ohio”, scria joi Kasich pe site-ul său internet.

Guvernator al acestui stat din nordul Statelor Unite, el este singurul din cei patru republicani rămași în cursă care nu a câștigat în niciun stat alegerile primare începute în 1 februarie. Kasich crede totuși în șansele de câștig în fieful său, în 15 martie. Potrivit unui sondaj realizat de institutul Quinnipiac la jumătatea lunii februarie, el ar fi cu doar cinci puncte în urma lui Trump.

Înaintea lui Schwarzenegger, guvernatorul de Ohio a obținut sprijinul comitetului editorial al New York Times. Deși nu este deloc un moderat, John Kasich este „singura opțiune plauzibilă pentru republicanii obosiți de extremismul și lipsa de experiență afișate la aceste alegeri”, scria prestigiosul cotidian la sfârșitul lunii ianuarie.

Pe de altă parte, Schwarzenegger se pregătește să preia ștafeta de la Donald Trump în viitorul sezon al „The Celebrity Apprentice”, reality-show al postului NBC în care vedete sunt supuse unor probe în cursul cărora trebuie să își dovedească simțul afacerilor și de antreprenoriat.

Emisiunea „The Apprentice”, pe care a moderat-o între 2004 și 2015, l-a popularizat pe Trump în Statele Unite. Postul NBC a rupt orice fel de legătură cu magnatul din domeniul imobiliar din cauza declarațiilor sale injurioase la adresa imigranților mexicani din Statele Unite, amintește AFP.