Scandal cu focuri de armă între poliţişti şi romi. Mai multe persoane au fost duse la audieri

Scandal cu împuşcături şi topoare la Baia Mare. Totul după ce poliţiştii şi jandarmii au încercat să oprească un conflict între două clanuri de etnie romă. Când i-au văzut însă pe oamenii legii, ţiganii au uitat pentru ce se certau şi au început să se răzbune pe mascaţi. Poliţiştii au fost nevoiţi să tragă patru focuri de armă pentru a calma spiritele.

17 apr. 2016, 09:15
Scandal cu focuri de armă între poliţişti şi romi. Mai multe persoane au fost duse la audieri

Intervenţia forţelor de ordine a generat nemulţumirea celor două grupuri de persoane. În mometul în care aceştia s-au trezut cu poliţiştii şi cu jandarmii pe cap au sărit la bătaie, ba chiar i-au ameninţat pe oamenii legii cu topoare şi securi. 

După ce s-au tras mai multe focuri de armă de avertizare, spiritele s-au mai calmat, iar cei doi de la care a pornit tot scandalul au fost duşi la secţia de poliţie pentru audieri. Chiar şi în acest moment, jandarmi şi poliţişti patrulează în zonă pentru a preveni izbugnirea unui nou conflict.

În încăierarea care a avut loc între grupurile de romi şi oamenii legii, au fost sparte două maşini, una a jandarmeriei şi una a mascaţilor.

Locuitorii spun că nu este singurul conflict de acest gen, iar oamenii legii trebuie de fiecare dată să aplaneze scandalurile.