PLAN ROŞU de intervenţie în Sălaj. 16 persoane au fost rănite într-un accident UPDATE

Un accident de circulaţie s-a produs, marţi dimineaţă, în judeţul Sălaj. În urma impactului dintre un microbuz şi o autoutilitară, 16 persoane au fost rănite, informează România TV.

05 iul. 2016, 05:49
PLAN ROŞU de intervenţie în Sălaj. 16 persoane au fost rănite într-un accident UPDATE

UPDATE: Niciuna dintre persoanele rănite în urma accidentului produs marți dimineață pe DN1H, în localitatea Vârșolt, în urma impactului dintre o autoutilitară și un microbuz cu pasageri, nu a necesitat internarea la terapie intensivă, traumatismele suferite nefiind foarte grave, a precizat Codruța Pușcaș, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Zalău.

De asemenea, pe lângă cele 13 persoane preluate de ambulanțe de la fața locului și transportate la spital, încă trei pasageri care s-au aflat în microbuz și au plecat de la locul accidentului s-au prezentat ulterior la spital pentru investigații medicale, iar numărul răniților înregistrați a crescut astfel la 16, a declarat Maria Cristea, purtător de cuvânt la IPJ Sălaj.

Astfel, este vorba despre 14 pasageri din microbuz, precum și șoferul acestuia, care a necesitat descarcerarea, dar și șoferul autoutilitarei implicate în accident.

De asemenea, potrivit reprezentantului IPJ Sălaj, la această oră traficul s-a reluat pe ambele sensuri de mers ale DN1H.

Un accident rutier grav s-a produs, marţi dimineaţă, în jurul orei 8.00, în judeţul Sălaj. În accident au fost implicate un microbuz şi o autoutilitară. 13 persoane au fost rănite, dintre care una este în stare gravă.

Cele două autovehicule s-au lovit frontal. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie şi SMURD.

Şoferul autoutilitarei a pătruns pe contrasens în timp ce efectua o curbă la dreapta (semnalizată corespunzător) şi a lovit în plin microbuzul care a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat într-un şanţ. Din primele informaţii de la faţa locului accidentul s-a soldat cu cel puţin 13 victime, cei doi şoferi şi 11 pasageri aflaţi în mijlocul de transport care efectua o cursă regulată în zonă. Dintre răniţi, cel puţin o persoană – şoferul microbuzului – a fost găsită încarcerată. La faţa locului se află două echipaje ale poliţiei rutiere, cinci ambulanţe, trei echipaje SMURD şi un echipaj de la descarcerare. Traficul a fost blocat. 

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, traficul auto pe DN1H Zalău – Şimleu Silvaniei, a fost oprit în localitatea Vorşolt.

Zona în care s-a produs accidentul este una cu probleme, fiind un loc predispus acestor tragedii.

Citeşte şi ACCIDENT GRAV pe Autostrada Soarelui. O persoană a murit, alte trei au fost rănite