DEFINITIVAT 2016. Profesor din Timiş, eliminat din examen după ce a încercat să COPIEZE

DEFINITIVAT 2016. La examenele naționale nu copiază doar elevii, ci și profesorii. Joi a avut loc examenul de definitivat în învățământ, iar unii dascăli din județul Timiș nu s-au prea pregătit pentru concurs mai deloc. Unul dintre aceştia a fost prins copiind şi eliminat din examen.

05 aug. 2016, 07:54
DEFINITIVAT 2016. Profesor din Timiş, eliminat din examen după ce a încercat să COPIEZE

DEFINITIVAT 2016Inspectoratul Școlar Timiș anunță că s-au înscris la proba scrisă 291 de candidați, însă 45 au absentat, iar 30 s-au retras din sala de examen în momentul în care au văzut ce subiecte grele au primit.

De asemenea, un profesor de la disciplina psihopedagogie specială a fost eliminat din examen după ce a încercat să copieze, potrivit pressalert.ro.

Citeşte şi SUBIECTE DEFINITIVAT 2016: 9000 de profesori la examen. UPDATE

Dascălii din județul Timiș s-au înscris la examenul de definitivat pentru 31 de discipline. Evaluarea a avut loc la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, durata de redactare a lucrării scrise fiind de patru ore.

Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul de definitivat dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Primele rezultate vor fi afişate în data de 11 august la centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro. Contestaţiile se depun la centrele de examen, în zilele de 11 august, după afişarea rezultatelor, şi 12 august, urmând ca rezultatele finale să se afișeze în 18 august.

Citeşte şi REZULTATE DEFINITIVAT 2016: Salariile profesorilor care promovează examenul se majorează de la 1 septembrie