Irakul îşi va deschide spaţiul aerian numai în ANUMITE CONDIŢII pentru aviaţia militară rusă

Bombardierele Forțelor Aviatice Militare ale Federației Ruse vor putea traversa spațiul aerian al Irakului dacă vor fi îndeplinite anumite condiții, a declarat marți premierul irakian Haider Al-Abadi, informează agenția de presă TASS.

16 aug. 2016, 18:15
Irakul îşi va deschide spaţiul aerian numai în ANUMITE CONDIŢII pentru aviaţia militară rusă

„Am deschis spațiul nostru aerian pentru ruși în anumite condiții”, a declarat șeful executivului de la Bagdad, citat de postul de televiziune Al-Sumaria. „Nu am primit deocamdată o cerere oficială din partea Rusiei pentru survolarea teritoriului nostru de către diferite tipuri de rachete”, a mai spus Haider Al-Abadi, fără a preciza însă despre ce fel de condiții este vorba.

Ministerul Apărării rus a anunțat mai devreme că avioane rusești Tu-22M3 și Su-34 au efectuat marți lovituri asupra combatanților în Siria, decolând de la baza Hamadan din Iran. „Bombardierele de cursă lungă Tu-22M3 și bombardierele de front Su-34 au decolat cu încărcătură integrală de pe aeroportul Hamadan și au efectuat lovituri aeriene asupra grupărilor teroriste Stat Islamic și Jabhat al-Nusra în provinciile Alep, Deir ez-Zor și Idlib”, a anunțat ministerul rus.

Citeşte şi Rusia bombardează poziţii jihadiste din Siria de la o bază iraniană

Potrivit Ministerului rus al Apărării, bombardierele au distrus cinci mari depozite cu arme, trei puncte de control și tabere de pregătire a combatanților, pe care teroriștii de foloseau pentru acțiuni în zona Alep.

La rândul său, Teheranul și-a exprimat convingerea că actuala „cooperare dintre Teheran și Moscova în contracararea terorismului în Siria are un caracter strategic”. „Trebuie să ne unim potențialele și posibilitățile”, a spus secretarul Înaltului Consiliu pentru Securitate Națională al Iranului, Ali Shamkhani, pentru agenția Irna.