Începe turneul internaţional „ARGO Open”. Dezbateri educaţionale pentru elevii români şi străini

ARGO Debate, asociatie educationala regionala, anunta deschiderea celei de a V-a editii a turneului international „ARGO Open", singura competitie internationala de dezbateri pentru elevi din Romania, care va avea loc in perioada 2-6 septembrie 2016, la Colegiul Economic Virgil Madgearu, Ploiesti.

19 aug. 2016, 14:05
Începe turneul internaţional „ARGO Open”. Dezbateri educaţionale pentru elevii români şi străini

In cadrul competitiei de dezbateri se vor confrunta 30 de echipe formate din 3-5 elevi, cu varste cuprinse intre 13-19 ani, din tari precum Romania, Germania, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Cehia, Slovacia, Olanda, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia si Uganda. Temele de discutii ale participantilor vor fi subiecte planificate dar si subiecte de moment, dezbaterile fiind sustinute in limba engleza. Se vor dezbate teme pe subiecte morale, filosofice, sociale sau politici publice.

„Mi-am dorit sa organizam o competitie internationala inca din perioada in care eu faceam dezbateri si este o mandrie sa organizam cea de-a V-a editie la Ploiesti. „ARGO Open” 2016 reprezinta o cale de acces in promovarea valorilor din educatia romaneasca, potentialul elevilor romani dar si un mijloc de expunere a conceptului de „debate”, un concept nu foarte cunoscut in Romania”, explica Serban Pitic, Presedinte ARGO Debate.

„ARGO Open” este o oportunitate pentru elevii din Romania sa isi dezvolte competente de discurs public, comunicare, gandire critica (critical thinking), toleranta pentru opinia celuilalt, ascultarea activa, abilitati necesare pentru viitoarea traiectorie profesionala.

Dezbaterea (debate-ul) este un mijloc pentru a dezvolta abilitati de dezvoltare personala, de a participa la schimburi educationale pentru elevii din Romania dar si de formare a unor competente necesare la viitoarele locuri de munca.

„ARGO Open”, singura competitie internationala de dezbateri pentru elevi din Romania isi propune sa aduca laolalta elevi din mai multe tari pentru discutii, in care echipele dezbat teme de actualitate, intr-un cadru organizat.

Finala va avea loc marti, 6 septembrie 2016, ora 11.00, in Sala Polivalenta a Hotelului Central din Ploiesti unde se vor confrunta echipele care au demonstrat cele mai bune abilitati de oratorie si argumentare. Juriul competitiei „ARGO Open” este format din alumni, profesori romani si arbitrii internationali.