Cum îţi poţi cumpăra casă cu curte de la ANL

Agenţia Naţională pentru Locuinţe a demarat procedura de contractare a 18 case şi 22 de apartamente, care vor fi construite prin programul Locuinţe prin credit ipotecar, în Mangalia. Casele, 16 locuinţe cuplate şi două locuinţe individuale, cu regim de înălţime parter şi mansardă, vor fi construite pe parcele individuale de aproximativ 400 mp fiecare şi au preţuri cuprinse între 64.356 şi 87.124 euro, cu tot cu TVA.

15 sept. 2016, 07:14
Cum îţi poţi cumpăra casă cu curte de la ANL

Proiectul cuprinde trei tipuri de casă, cu suprafeţe considerabile, până la 120 de metri pătraţi. Este vorbă despre casă de tip 1 cuplată, cu trei camere locuibile, cu suprafaţă utilă de 88,64 mp, casă tip 2 cuplată, cu patru camere locuibile, cu suprafaţa utilă de 118,13 mp, şi casă tip 2 individuală, cu patru camere locuibile, cu suprafaţă utilă de 120,51 mp. Toate tipurile beneficiază de soluţii constructive moderne şi de o compartimentare cu grijă pentru eficienţă şi confort, potrivit cugetliber.ro.

De asemenea, proiectul ANL mai prevede construirea unui bloc cu două scări, cu 11 locuinţe pe scară, având un regim de înălţime S tehnic + parter + două etaje şi mansardă. Suprafaţa utilă a apartamentelor cu una, două sau trei camere variază între 41,91 mp şi 76,45 mp, iar preţurile sunt cuprinse între 21.931 şi 36.382 euro, cu tot cu TVA.

Pregătirea terenului pe care se vor construi locuinţele, cu reţelele de utilităţi, drumul de acces, spaţiile verzi şi iluminatul public, va fi realizată de Primăria Mangalia, din fonduri proprii. Terenul aferent locuinţelor se transmite în folosinţă gratuită Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe de către Consiliul Local al Municipiului Mangalia, pe durata executării construcţiilor de locuinţe. Ulterior predării locuinţelor către beneficiari, autoritatea publică locală va stabili modul de exploatare a terenului, conform prevederilor legale.

Pentru a se înscrie în vederea achiziţionării unei locuinţe construite prin programul derulat de ANL – Locuinţe prin credit ipotecar, solicitanţii trebuie să se înscrie în baza de date a ANL, care se poate face online, accesând link-ul http://www.anl.ro/ro/cerereinscriere/ sau prin completarea şi transmiterea unui formular la sediul ANL din bulevardul Unirii nr. 61, bloc F3, sector 3, Bucureşti, cu confirmare de primire (formularul se poate obţine de la oficiile poştale). De aseme-nea, poate trimite o cerere în scris, la adresa de e-mail, [email protected] sau prin poştă, la sediul ANL, în care acesta îşi exprimă opţiunea pentru achiziţionarea unei locuinţe în amplasamentul din strada Oituz, municipiul Mangalia (judeţul Constanţa).

Programul Locuinţe prin credit ipotecar se adresează tuturor persoanelor cu cetăţenie română, care au împlinit vârsta de 18 ani şi care doresc să cumpere o locuinţă construită prin ANL.

Pentru a putea achiziţiona o locuinţă prin acest program, persoanele solicitante trebuie să depună un avans şi să facă un credit ipotecar, la una din băncile partenere în program (BRD Groupe Societe Generale, Piraeus Bank, Raiffeisen Banca Pentru Locuinţe, CEC Bank).

Citeşte şi Gabriela Firea propune construirea de locuinţe şi a câte unui teatru în fiecare sector al Capitalei