Dintre toate chimicalele de mediu care incurajeaza formarea grasimilor, substanta la care sunt cel mai expusi este clorul. Clorul este peste tot: in apa de baut, in apa bazinelor de inot, in apa cu care ne facem baie, samd.
Cum contribuie clorul la ingrasare?
Apa clorinata de la robinet poate influenta nivelul de iod din glanda tiroida, mineral esential care, in doze foarte mici, mentine in echilibru intreg metabolismul corpului. Daca alimentatia este foarte saraca in iod, functia tiroidiana poate fi dereglata considerabil. In plus, anumite medicamente si substante precum aspirina, steroizii si anticoagulantele pot accentua si ele deficitul de iod, agravand astfel problemele tiroidiene.
Este practic imposibil sa evitam complet expunerea la clor, desi aceasta substanta poate declansa chiar si probleme cardiovasculare, respectiv creste riscul imbolnavirii de cancer al vezicii urinare si determina insuficiente imunitare. Ironia este ca, desi se stie clar ca clorul poate fi foarte toxic pentru persoanele mai sensibile, mai ales cele cu dereglari de glanda tiroida, aceasta substanta joaca un rol esential in decontaminarea apei, motiv pentru care este introdusa si in apa de baut.
iteşte mai mult pe secretele.com.