Medicii din Constanţa sunt în alertă. 22 de cazuri de meningită virală la copii, confirmate de Direcţia de Sănătate Publică

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța a primit confirmarea a 22 de cazuri de meningită virală la copii cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani, înmatriculați în rețeaua de învățământ școlar din județ.

11 oct. 2016, 14:49
Medicii din Constanţa sunt în alertă. 22 de cazuri de meningită virală la copii, confirmate de Direcţia de Sănătate Publică

Potrivit unui comunicat DSP Constanța, de la începutul lui octombrie până în prezent, au fost diagnosticate 22 de cazuri de meningită virală, fiind afectați, în principal, preșcolarii și școlarii mici (4 ani, 5 – 9 ani și 10 – 14 ani).

„În șase dintre colectivitățile de copii din orașul Constanța au fost înregistrate câte două cazuri, iar incidența este peste cea așteptată, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut”, se arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al DSP Constanța, dr. Loti Popescu, a declarat că până marți dimineață, în evidențele epidemiologilor erau înregistrate doar 14 cazuri de îmbolnăviri iar în după-amiaza zilei în curs a sosit confirmarea pentru alte opt cazuri de meningită virală, tot la copii de vârstă școlară și preșcolară, informează Agerpres.

”Nu putem vorbi despre o epidemie atâta vreme cât au fost înregistrate câte două cazuri în cadrul a șase colectivități școlare iar restul fiind cazuri disparate, la câte o școală sau grădiniță. Importantă este menținerea igienei individuale la școală, meningita virală fiind cu predilecție o boală a mâinilor murdare, aerisirea spațiilor de clasă și menținerea confortului termic optim al copilului, cu haine adecvate, mai ales pe fondul schimbării bruște a temperaturii ambientale și exterioare”, a declarat dr. Loti Popescu.

Se recomandă, între altele, triajul clinic zilnic al elevilor, cu trimiterea imediată a celor cu simptomatologie la medicul de familie sau medicul de medicină școlară, aerisirea spațiilor, atât cele destinate cursurilor, cât și cele de tranzit și grupurile sanitare, și curățenia și dezinfecția riguroasă în spațiile de învățământ și la grupurile sanitare.

Citeşte şi Alertă medicală în Constanţa: 14 copii sunt suspectaţi de meningită. Probele au fost trimise la Institutul Cantacuzino