REZULTATE CONCURS DIRECTORI: Ce punctaje au obţinut candidaţii în ţară. Cum se poate face contestaţie

REZULTATE CONCURS DIRECTORI: Potrivit Ministerului Educaţiei, rata de promovare la nivelul ţării este de 83,7 % după prima probă La nivelul Capitalei, din cei 584 de candidaţi care au participat la concursul pentru ocuparea funcţiei de director sau director adjunct de şcoală au picat examenul scris doar 95 de persoane. De partea cealaltă, mai puţin de 1% din cadidaţi au obţinut punctaj maxim. Au urmat celelalte probe, date în faţa comisiilor judeţene. REZULTATELE FINALE se anunţă în decembrie.
Filip Stan
19 oct. 2016, 08:55
REZULTATE CONCURS DIRECTORI: Ce punctaje au obţinut candidaţii în ţară. Cum se poate face contestaţie

REZULTATE CONCURS DIRECTORI: Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a publicat marţi seara punctaje finale pentru o parte dintre candidaţii care au intrat în a doua etapă a concursului pentru funcţiile de directori de şcoli. 

REZULTATE CONCURS DIRECTORI ALBA: Conducerea Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” va continua în aceeaşi formulă: Valeriu Cerbu director şi Sorin Schiau – director adjunct.

Cei doi au promovat examenul cu punctajul final de 138,75, respectiv 121, după parcurgerea probelor test grilă, evaluarea CV-ului, prezentarea ofertei manageriale şi interviul.

Alte rezultate publicate de IŞJ Alba se referă la conducerea Colegiului Tehnic Apulum Alba Iulia: Carmen Iuliana Ursu este director, cu punctaj de 125,62, iar Dana Uriţescu director asjunct (135).

La Liceul HCC, director este Iuliana Tantoş, iar la Marinela Anca este director la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Abrud.

Celelalte rezultate finale vor fi anunţate pe măsură ce profesorii vor susţine interviu şi evaluare CV-ului, potrivit programării IŞJ.

Vezi integral lista candidaţilor care vor participa, în perioada 18 octombrie – 10 noiembrie la evaluarea CV-ului şi interviul în faţa comisiei.

Potrivit inspectorului şcolar general IŞJ Alba, Marcela Dărămuş, în judeţul Alba sunt scoase la concurs 134 de funcţii de directori şi 54 pentru directori adjuncţi.

În judeţul Alba, rata de promovare după proba scrisă a fost de 88,5%, iar 11,48% (17 candidaţi) au picat testul grilă.

Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declarați „admiși” candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puțin 105 puncte.

Urmează alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezența candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor și punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv un interviu în fața comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenție, calitatea și susținerea de către candidația ofertei manageriale și a unui plan operațional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute, conform criteriilor și punctajelor din metodologie.

Toate probele sunt obligatorii și sunt monitorizate de observatorii desemnați de Ministerul Educației.

Este declarat „promovat” la concurs, candidatul „admis” care a obținut cel mai mare punctaj total. În cazul egalității de punctaj, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă și în această situație egalitatea se păstrează, pentru unitățile de învățământ cu filiera tehnologică, este declarat „promovat” candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocațională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unității de învățământ, iar pentru celelalte unități de învățământ este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă și în această situație egalitatea persistă, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a CV-ului.

Calendarul etapei a doua de concurs:

În județul Alba, analiza CV-ului și interviul se desfăşoară în perioada 18 octombrie – 10 noiembrie.

Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă alocată depunerii contestaţiilor: 21-23 noiembrie.

Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016.

Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie  2016.

REZULTATE CONCURS DIRECTORI ARAD:

A doua zi de concurs a adus confirmarea pentru 15 directori şi respingerea altor 3. Toţi cei trei respinşi au fost la proba de evaluare a CV-ului. Nici unul nu a obţinut un minimum de 35 de puncte care să le permită trecerea spre ultima probă cea de prezentare a ofertei manageriale şi a scrisorii de intenţie. În aceste condiţii la lista unităţilor şcolare fără directori se mai adaugă Şcoala Gimnazială Buteni, Grădiniţa PP Căsuţa Piticilor din Arad şi Şcoala Gimnazială din Fântânele.

Tot în cadrul evaluărilor de marţi, 18 octombrie, au fost tranşate competiţiile în şcolile cu mai mulţi candidaţi. Un caz este la Şcoala Gimnazială din Fiscut unde cei doi candidaţi la fotoliul de director au fost departajaţi prin punctaj, 138,25 de puncte pentru Cosmin Suciu şi 118, 125 puncte pentru Bara Denisa. Şi tot punctajul l-a dat câştigător pe Zorel Sârb de la Liceul Teoretic din Pâncota cu un punctaj de 135,00 puncte faţă de contracandidatul său Mirel Igaş cu 120, 625 puncte. Acesta din urmă însă a aplicat şi pentru funcţia de adjunct al aceleaşi şcoli, post pe care îl va ocupa în viitor. Cei doi au obţinut maximum de puncte (50) la ultima probă, cea de prezentare a ofertei manageriale, la fel ca şi candidaţii de la Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” Ineu, Ioan Nicodim (director) şi Mihăiţă Zdrenţan (dir.adj.).

Miercuri, 19 octombrie continuă seria evaluărilor în cele şase centre de evaluare. Rezultatele finale trebuie afişate pe 18 noiembrie. Din cei 103 candidaţi au fost evaluaţi în două zile 26 de candidaţi.

AICI Rezultatele candidatilodin Arad

 

REZULTATE CONCURS DIRECTORI IASI: Primii 24 de candidaţi au fost evaluaţi oral ieri  

De ieri şi până pe 4 noiembrie, candidaţii pentru posturile de director general şi director adjunct trec prin proba de foc a interviului. În cursul zilei de ieri au fost programaţi pentru evaluare 24 de candidaţi, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie alţi 27 de candidaţi.

Proba de astăzi constă în analiza CV-ului şi un interviu în faţa comisiei, în cadrul căruia candidatul trebuie să-şi prezinte planul managerial pentru un an de zile. Durata probei este de 30 de minute şi cuprinde şi analiza scrisorii de intenţie a candidatului. Conform datelor oficiale furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean pe site, la proba scrisă, din 12 octombrie, dintre cei 261 de înscrişi, patru candidaţi nu s-au prezentat, 36 au fost respinşi, iar alţi şase se află în curs de evaluare. Prin urmare, 215 candidaţi au trecut de prima probă, dintre aceştia, un număr de 60 de candidaţi au obţinut peste 45 de puncte.

Toate probele sunt obligatorii, fiind monitorizate de observatorii desemnaţi de Ministerul Educaţiei. Afişarea rezultatelor este programată în data de 18 noiembrie. Contestaţiile pentru proba de interviu pot fi depuse în intervalul 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016.

Sunt declaraţi „admişi“ candidaţii care au realizat cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 16 decembrie, urmând ca, până la jumătatea lunii decembrie, directorii să fie puşi în funcţie.

REZULTATE CONCURS DIRECTORI CONSTANTA: Niciun admis la Ovidiu

Inspectoratul Şcolar Constanţa s-a ocupat, în aceste zile, de organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori şi directori adjuncţi la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ din judeţ. În oraşul Ovidiu se înregistrează, ca urmare a organizării concursului, o situaţie bizară, probabil unică la nivel de judeţ: nici o şcoală nu are conducere, cu o excepţie.

Astfel, la grădiniţa din oraşul Ovidiu, directoarea interimară, Mirela Sârbu, nu a promovat concursul organizat de Inspectoratul Judeţean Şcolar. Amintim că Sârbu a fost numită interimar pe post după retragerea Fănicăi Cornăţeanu, fostă consilieră locală. Între timp, Sârbu s-a confruntat cu probleme de sănătate, dar, chiar şi aşa, s-a prezentat pentru susţinerea examenului. Fără succes însă. Cornăţeanu, deşi avea oportunitatea după retragerea din politică, nu s-a înscris la concurs. Mai departe, la Şcoala nr. 2 din oraş, nu s-a înscris nimeni la concurs! anterior, director al şcolii a fost actualul viceprimar al localităţii Ovidiu, Doru Cumpănaşu.

După ce a fost desemnat viceprimar şi s-a retras din conducerea şcolii, interimar a fost instalată Raisa Abaianitz, dar care n-a fost interesată de funcţie. La liceul din Ovidiu directoare a fost, până acum câteva luni, chiar soţia primarului George Scupra, Cristina Scupra. aceasta se află în concediu de doi ani pentru creşterea copilului, prin urmare, nu s-a prezentat la concurs. a candidat în schimb Viorica Tudoran, care însă nu a promovat examenul. În schimb, a trecut de concurs Mirela Tacciu – fost şi actual director adjunct. Despre Tacciu mai adăugăm că a fost consilier PSD în mandatul anterior, exact când actualul primar George Scupra era şi el membru PSD, scrie Replica de Constanţa.

DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Bzi.ro
Analiză stilistică și simbolică a Primului Cuplu din Stat, făcută de Vladimir Tătaru: George Simion sau Nicușor Dan?
Fanatik.ro
Animalul micuț pe care românii îl cresc cu drag și care merge la export. Are un gust deosebit și îi încântă pe străini. E vândut la peste 5.000 de km și ajunge tocmai în Haiti, Statele Unite, Congo sau Vietnam
Capital.ro
Interzis în fața sau spatele blocului. Se cere semnătură la Asociația de Proprietari. Vecinii te pot bloca
Playtech.ro
Poți închide centrala într-un mobilier de bucătărie? Ce prevede legea și care sunt normele de siguranță
DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Adevarul
E timpul pentru o împăcare istorică? Cât de aproape de reconciliere sunt SUA și Uniunea Europeană
wowbiz.ro
Vești crunte despre fiul lui Ionel Ganea! Medicii au făcut anunțul cutremurător despre micuțul de doi ani, în urma accidentului de proporții, provocat chiar de tatăl lui. L-au resuscitat, a fost băgat în operație de urgență, dar ulterior...
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Spynews
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun | VIDEO
Evz.ro
Se limitează plățile cash. Decizia a fost luată
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
kanald.ro
Culiță Sterp, implicat într-un accident pe autostrada. În ce stare se află artistul
Cancan.ro
Decizie de ULTIMĂ ORĂ în cazul lui Ionel Ganea, după ce și-a rănit grav fiul în urma unui accident rutier Micuțul de doar 2 anișori se află în stare critică 😢
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut o mare actriță. A strălucit asemeni soarelui în teatru și în film. Faima ei a trecut granițele
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
stirilekanald.ro
Fiul lui Ionel Ganea se zbate între viață și moarte. Micuțul se află în comă indusă, iar medicii sunt rezervați: "Este ventilat mecanic"
Salariul minim crește din 1 mai 2025 și ajunge la 4.500 lei
MediaFlux
A dat lovitura! O femeie a cumpărat pe o insulă europeană, 6 case de vacanță cu 5 lire
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Un nou director în board-ul celei mai mari bănci românești