Românii au făcut peste 703.500 de tranzacţii imobiliare în primele nouă luni

Numărul de tranzacţii imobiliare din România a continuat să crească în ritm susţinut în luna septembrie, astfel că în primele nouă luni s-au înregistrat pe piaţa imobiliară 703.509 de tranzacţii, cu peste 56.000, sau 8,6%, mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat luni Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).
Iulian Tudor
31 oct. 2016, 09:59
Românii au făcut peste 703.500 de tranzacţii imobiliare în primele nouă luni

În luna septembrie au fost tranzacţionate 85.838 de imobile în toată ţara, în creştere cu 1,4% faţă de luna precedentă. Comparativ cu luna septembrie 2015, numărul tranzacţiilor a crescut cu aproape 7.500, scrie news.ro.

Cele mai multe tranzacţii imobiliare au fost înregistrate în luna septembrie în Bucureşti (8.024), Ilfov (4.691) şi Cluj (4.349).

Cumulat pe primele nouă luni ale anului 2016, cele mai multe tranzacţii imobiliare au fost înregistrate în Bucureşti ( 69.678), Ilfov (40.158) şi Timiş (32.836).

Judeţele în care au fost înregistrate cele mai puţine imobile tranzacţionate în aceeaşi perioadă sunt: Gorj ( 6.538), Covasna ( 6.415) şi Bistriţa-Năsăud ( 6.161).

Numărul operaţiunilor de cadastru şi carte funciară efectuate la nivel naţional în primele nouă luni ale anului a fost de 4,7 milioane, în scădere cu 167.155 comparativ cu perioada similară a anului 2015.

Cele mai multe operaţiuni de cadastru şi carte funciară au fost înregistrate în Bucureşti, Timiş şi Ilfov, iar cele mai puţine operaţiuni au fost înregistrate în judeţele Covasna, Sălaj şi Mehedinţi, în perioada ianuarie- septembrie 2016.

Tot în primele nouă luni ale anului 2016, numărul ipotecilor şi al privilegiilor înscrise în cartea funciară în România a fost 148.267, în creştere cu aproape 15.000 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015, ceea ce înseamnă o majorare cu 11,2%.

La începutul lunii august, şeful diviziei New Homes din cadrul firmei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker, Gabriel Voicu, a afirmat că primul semestru al acestui an a fost cel mai bun din istoria modernă a pieţei imobiliare din România, în special pe zona rezidenţială, unde au fost acordate 21.000 de credite prin programul Prima Casă, cu 40% mai multe decât anul trecut.

Citeşte şi INS: Câştigul salarial mediu net a urcat cu 9,5% în 2015. Femeile au câştigat cu 7% mai puţin decât bărbaţii

 

Spynews
Crimă înfiorătoare în Spania. Un bărbat și-a ucis soția româncă și pe fiul ei, după o ceartă în familie. Un muncitor român a privit toată scena
Bzi.ro
Jador a transmis că Oana Ciocan este însărcinată: „Abia aștept să fim trei!”
Fanatik.ro
Rezultate oficiale Cluj Napoca alegeri locale 2024. Cine e primar: Emil Boc, Aurelia Cristea, Viorel Băltărețu sau Călin Cozma. Scoruri PSD PNL, AUR și Dreapta Unită
Capital.ro
Maghiarii au dat lovitura în TRANSILVANIA. Victoria a fost anunțată CHIAR ACUM: De 20 de ani, nu am avut aşa
Playtech.ro
Soția lui Nicușor Dan a atras toate privirile în fața secției de votare. Cum s-a îmbrăcat iubita edilului Capitalei
DailyBusiness
Nicușor Dan câștigă detașat Primăria Capitalei! Primele rezultate
Adevarul
Macron şi Biden, la o nuntă cel puţin neobişnuită. Mirele are 100 de ani, iar mireasa, 96: „Iubirea nu este doar pentru tineri” | FOTO VIDEO
Spynews
Cum să îți speli prosoapele de plajă corect. Așa vei scăpa de reziduri, bacterii și de mirosurile neplăcute
Spynews
O fetiță de 6 ani a fost omorâtă, după ce s-a rupt o bucată dintr-o rachetă de badminton. Incidentul s-a produs sub privirile părinților: ”A intrat în craniul...”
Evz.ro
Exclusiv. Dan Petrescu, probleme cu mobilitatea. Cum a fost surprins antrenorul
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
wowbiz.ro
Salman Khan a dat vestea cea mare direct de pe contul Iuliei Vântur! Actorul a vrut ca toată lumea să afle de la el
Cancan.ro
Lidia Buble l-a bântuit pe Răzvan Simion și la nunta acestuia. Ce s-a întâmplat în ziua căsătoriei
Playsport.ro
Era una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV din România, dar a renunțat la TOT! INCREDIBIL: cu cine se iubește astăzi!
kanald.ro
Gestul făcut de părinții și prietenii Patriziei Cormos la înmormântare! Cum au fost îmbrăcați cei care au condus-o pe ultimul drum
Capital.ro
Nicușor Dan, PRIMUL ANUNȚ după victorie. Bucureștenii, chemați DIN NOU la vot
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
stirilekanald.ro
Tragedie în România! El e bărbatul care a murit în secția de votare! Dumitru a...
substantial.ro
Coliziune fatală între trenuri în centrul Cehiei: Patru morți și zeci de răniți
MediaFlux
REZULTATE OFICIALE ALEGERI! Răsturnare de situație în ROMÂNIA
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'