Primăria Slănic Moldova a lansat o campanie de donaţii pentru a putea cumpăra izvoarele minerale din staţiune

Autorităţile locale din oraşul băcăuan Slănic Moldova au lansat o campanie de donaţii pentru a cumpăra izvoarele cu apă minerală din staţiune de la firma privată care le deţine în prezent. Suma totală necesară achiziţionării, amenajării şi licenţierii surselor de apă se ridică la 300.000 de euro.
Iulian Tudor
07 nov. 2016, 16:40
Primăria Slănic Moldova a lansat o campanie de donaţii pentru a putea cumpăra izvoarele minerale din staţiune

Localnicii din Slănic Moldova pot dona bani direct la casieria Primăriei sau prin virament bancar, dar autorităţile au anunţat că vor să înfiinţeze puncte pentru colectă chiar în preajma izvoarelor din staţiune.

Cei care vor dona minim o sută de lei, vor primi un certificat de donator, ca semn al recunoştinţei. Dorim să sensibilizăm comunitatea pentru că ne dorim ca accesul la aceste izvoare să fie liber. Sperăm să adunăm oamenii de suflet lângă noi, să atragem resursele financiare necesare achiziţionării izvoarelor. Este o misiune nobilă să oferi un pahar de apă minerală oamenilor, fără să plătească pentru ea”, a declarat, luni, pentru News.ro, primarul oraşului Slănic Moldova, Gheorghe Baciu.

Izvoarele minerale au fost evaluate, la sfârşitul anului trecut, de către lichidatorul firmei private care le deţine, la 150.000 de euro. Trei dintre ele au fost deja cumpărate de către Primăria Slănic Moldova, săptămâna trecută, în urma unei licitaţii publice, cu 79.000 de lei, bani care vor fi plătiţi din bugetul local, după expirarea perioadei legale de contestaţie.

Primăria, însă, vrea să adune din donaţii 300.000 de euro, banii fiind necesari atât pentru achiziţionarea celorlalte izvoare, dar şi pentru amenajarea şi licenţierea tuturor.

În prezent, izvoarele nu mai au licenţă de exploatare de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, aceasta expirând în primăvara acestui an. Totodată, izvoarele trebuie acreditate, din punct de vedere al proprietăţilor medicale, de către Institutul Naţional de Balneologie.

DailyBusiness
Cum să ții praful departe vara. Metoda care va menține casa curată și aerisită
Spynews
Cristina Scarlevschi, în lacrimi, la mormântul fiului. Imaginile dureroase făcute publice de ispita de la Insula iubirii: „Gândul la Alex vine cu...” | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Medicul care a încercat să-l salveze pe Felix Baumgartner rupe tăcerea. „S-a prăbușit ca o rachetă”
Fanatik.ro
Domnitorul român de care puțini își mai aduc aminte. A fost numit de turci să conducă Moldova, era nepotul lui Ștefan cel Mare, a sfârșit ucis în somn de boierii nemulțumiți
Capital.ro
Condusul interzis pentru șoferii pensionari. Se va face voluntar. Statul îi trimite la autobuz
Playtech.ro
Cum păstrezi pepenele tăiat proaspăt mai mult timp. Trucul care îl menține zemos aproape o săptămână
Adevarul
„Se servește într-o pâine ridicolă”. Reacția unui turist britanic în România, după ce a mâncat ciorbă de fasole în pâine
wowbiz.ro
Imagini exclusive cu Jennifer Lopez în România: Diva a avut parte de un incident la intrarea în hotel! Cum a fost surprinsă artista
Evz.ro
Orașul invizibil, desprins parcă de pe altă planetă. Oamenii trăiesc sub pământ
Prosport.ro
Cristina Roventa, la plajă! Imagini exclusive cu soția lui Alexandru Maxim la piscină
kanald.ro
Încă un adolescent găsit mort în apele Mureșului! Este al doilea copil înecat în mai puțin de 24 de ore
Cancan.ro
Gestul fiului lui Nicușor Dan i-a uimit pe austrieci. Ce le-a spus jurnaliștilor
Capital.ro
Război Rusia-NATO în 2027. Avertismentul Poloniei a trezit Europa: Rusia va fi pregătită!
StirileBZI
România introduce taxarea digitală pe șosele! Contează cât poluezi și cât conduci
stirilekanald.ro
VIDEO Imagini fabuloase cu Jennifer Lopez la București: Cântăreața, blocată în ușile rotative la hotel
Românii peste 45 de ani care nu lucrează vor primi un ajutor de la stat pentru a ieși la pensie