Dacian Cioloş se gândeşte la ŞEFIA PNL: Mi-am pus problema, dar nu am luat o hotărâre

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi seara, că și-a pus problema să preia PNL după alegeri, dar nu a luat o decizie în acest sens, insistând asupra faptului că pentru el e important acum să poată constitui o majoritate parlamentară.
Filip Stan
09 dec. 2016, 07:03
Dacian Cioloş se gândeşte la ŞEFIA PNL: Mi-am pus problema, dar nu am luat o hotărâre

Dacian Cioloş spune că prioritatea sa înainte de alegerile parlamentare este constituirea unei majorităţi parlamentare de către PNL şi USR. „Nu cred că acesta e lucrul cel mai important. Mi-am pus problema asta, dar nu am luat o hotărâre. Pentru mine important este acum să putem constitui o majoritate împreună cu PNL și USR pentru a putea guverna și pentru ca lucrurile despre care am tot vorbit anul acesta și pe care am spus că n-am putut să le facem pentru că n-am avut o majoritate politică (…), sunt gata să îmi asum lucrurile respective pentru anii următori, dar am nevoie de o majoritate politică pentru asta”, a spus el.

Premierul a admis că a avut ezitări la început pentru că nu a simțit că locul său e în politică, însă și-a dat seama pe parcurs că fără o majoritate politică nu poate face „reforme consistente”.

„De aceea, cu toate ezitările pe care le-am avut la început, ezitări pentru că nici eu n-am simțit că locul meu e în politică și de asta am intrat la guvernare la propunerea domnului președinte cu anumite ezitări, dar am zis ‘hai că îmi asum un guvern independent’, însă am înțeles că anumite reforme consistente nu pot fi făcute fără o majoritate politică. Da, am nevoie de o majoritate politică, care să fie una onestă și care să funcționeze pe aceleași principii pe care funcționez eu. Și chiar dacă lucrurile nu sunt perfecte probabil nici în PNL, dar sunt totuși niște schimbări care au început. (…) Nici eu nu sunt mulțumit sau nu cred că s-au făcut suficiente lucruri pentru ca chiar și PNL să se reformeze. S-au făcut câțiva pași. Dar pornesc cu creditul de încredere că dacă mergem împreună, or să se facă mai mulți pași”, a mai afirmat Dacian Cioloș, conform Agerpres.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Monumentul arhitectural al Bucureștiului: Palatul CEC, clădirea care a supraviețuit cutremurului din 1977 și bombardamentelor Al Doilea Război Mondial
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'