Mergi la munte în weekend? Vezi în ce stare sunt pârtiile de schi

Toate pârtiile de schi din județul Hunedoara au fost pregătite pentru iubitorii sporturilor de iarnă care și-au propus să ajungă la acest sfârșit de săptămână în stațiunile montane Straja, Parâng și Râușor, stratul de zăpadă fiind cuprins între 25 și 60 de centimetri, a declarat vineri șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

27 ian. 2017, 14:14
Mergi la munte în weekend? Vezi în ce stare sunt pârtiile de schi

Sunt îndeplinite condițiile și pentru practicarea schiului de tură în mai multe zone din masivele Retezat și Parâng. Stratul de zăpadă pe pârtii măsoară circa 60 de centimetri în stațiunea Parâng, 40 de centimetri în Straja și aproximativ 25 de centimetri în stațiunea Râușor, din Retezat.

„Toate pârtiile au fost pregătite pentru acest sfârșit de săptămână și se prezintă în condiții foarte bune. De asemenea, se poate practica schiul de tură pe văile din masivele Parâng și Retezat pentru că este mai frig și zăpada a înghețat”, a arătat Bodean, potrivit Agerpres.

Cele mai căutate zone pentru schi de tură sunt Valea Stânișoarei și Valea Pietrele, din Retezat, în timp ce în Masivul Parâng se poate merge din stațiunea Parâng până aproape de Vârful Cârja. În Straja, se poate merge până pe Vârful Mutu, de la pârtie în sus spre vârf.

Șeful Salvamont Hunedoara a precizat că riscul de avalanșe în zona montană este relativ scăzut, deoarece zăpada s-a stabilizat.

Salvamontiștii vor asigura servicii de permanență în toate stațiunile montane și le recomandă turiștilor să nu plece pe trasee fără să anunțe la refugiile Salvamont din Straja, Parâng și Râușor această intenție.