DELTA DUNĂRII, vacanţă la pescuit, plimbări cu barca, bird watching şi borş pescăresc

Turiştii care aleg Delta Dunării pentru petrecerea concediului rămân dedicaţi acestei destinaţii an de an, întrucât numărul de turişti este cam acelaşi. Un sejur de trei zile în Deltă porneşte de la 320 de lei de persoană şi poate ajunge la aproximativ 1.000 de euro, în funcţie de numărul de zile, precum şi de mijlocul de transport ales pentru ajungerea la destinaţie.

28 iun. 2012, 18:36

Preţurile în Delta Dunării sunt pentru toate buzunarele se poate spune, potrivit site-urilor care vând această destinaţie.

„Preţul minim pentru pachetul turistic de trei zile, 320 de lei de persoană, include două nopţi de cazare la pensiune, o excursie cu barca cu motor şi ghid (3-4 ore, în funcţie de cât rezistaţi în barcă), inclusiv benzina, precum şi mesele, începând cu cina din ziua 1 şi terminând cu mic dejun în ziua 3”, a spus pentru ROMÂNIATV.NET Iliuţă Goian de la descoperadeltadunarii.ro.

Varianta de lux a unui sejur de trei zile costă 800 de lei de persoană. „Cei care aleg varianta de lux beneficiază în plus de cazare într-o pensiune de trei stele, excursie de o zi, combinată Sulina cu Pădurea Letea, minibar pe barcă în ziua excursiei, precum şi maşină pentru vizita la Pădurea Letea cu combustibilul inclus”, a specificat Iliuţă Goian.

Ce poţi face în Deltă

„Turiştii care ne vizitează pot face fotografii cu cadre unice în ţară, pot opta pentru bird watching, mai pot face caiac de tură, care este diferit de caiacul sportiv. Caiacul de tură are fundul bărcii plat, este mai lat şi se merge uşor, ca într-o excursie de relaxare, se poate asemăna cu o plimbare cu bicicleta, astfel încât turiştii să poată admira peisajul”, a precizat Iliuţă Goian.

De bird watching nu sunt interesaţi românii. „Bird watching-ul este o opţiune la care apelează doar strănii. Turiştii merg în zonele ştiute de ghid ca fiind unele cu păsări şi stau pur şi simplu şi urmăresc şi fac fotografii”. a spus Iliuţă Goian.

Potrivit Delta Adventure Delta Dunării este o destinaţie pentru persoanele active care iubesc natura. Într-un sejur în Delta Dunării se mai organizează excursii cu elicopterul, bicicleta, barca rapidă, lotca pe canale şi lacuri, în căutarea cailor sălbatici şi a coloniilor de păsări”, informează Delta Adventure.

Nu în ultimul rând, Delta este destinaţia perfectă pentru cei care iubesc pescuitul, dar şi pentru cei care sunt mari amatori de peşte, întrcât hotelierii şi pensiunile propun multe specilităţi gastronomic specifice zonei.

Străinii şi Delta

Turiştii care vin în România pentru a-şi petrece concediile în Deltă sunt iubitori de Dunăre, râu pe care îl cunosc, întrucât trece pe la ei prin ţară. „Vânzările la pachetele turistice pentru Deltă sunt similare în acest an cu cele de anul trecut. Turiştii străini care vin în Deltă sunt din Austria, Germania, Ungaria şi Slovacia„, a mai spus Iliuţă Goian.

Vacanţă scumpă în Deltă

Pentru cei care dispun de posibilităţi financiare mai mari, cei ce fac turism în Delta Dunării pun la dispoziţie pachete turistice mai scumpe, odată pentru că pachetul conţine mai multe nopţi de cazare, dar şi pentru că turiştii pot ajunge la destinaţie cu elicopterul. Costul unui pachet turistic la Dela Adventure, de şapte zile, costă 2.000 de lei pentru o persoană. Preţul poate ajunge la 1.000 de euro de persoană, dacă turişti dau aglomeraţia şoselelor pe confortul elicopterului.

„Preţ estimativ pentru 3 persoane este 1.875 de euro plus TVA, pentru cei care aleg să zboare din Ploieşti. În cazul în care elicopterul este la Sfântu Gheorghe, costul este de 375 EUR + TVA pentru 3 persoane”, informează Delta Adventure.