10 lucruri pe care nu le ştiai despre faţetele dentare

89% dintre pacientii care au ales tratamente de estetica dentara au observat imbunatatiri la stima de sine, iar cei din jur i-au considerat a fi mai atractivi dupa aceste proceduri. Primavara aceasta se poarta zambetul stralucitor, iar fatetarea acestora reprezinta solutia ideala cu efecte nu doar la nivel de estetica, dar si psihic.
Roxana Gagiu
07 mart. 2017, 20:14
10 lucruri pe care nu le ştiai despre faţetele dentare

„Fatetarea dintilor este una dintre metodelede estetica dentara pe careo utilizez pentru a imbunatati aspectul dintilor pacientilor.Fatetele acopera partea frontala a dintilor si suprafetele decolorate sau neuniforme. Acestea estompeaza defectele dentaresi fac ca dintii sa arate mai sanatosi si mai frumosi”, afirma dr. Remus Stratulat, medic estetica dentara in cadrul Clinicii Dental One.

Dr. Remus Stratulat ne spune 10 lucruri interesante despre fatetele dentare, pe care trebuie sa le cunoasca orice pacient care isi doreste un zambet perfect in aceasta primavara.

Fatetele dentare pot dura mai mult de un deceniu. Rezistenta fatetelor din ceramica este foarte mare si pastrand o igiena orala impecabila ele pot rezista toata viata. Singurele riscuri sunt legate de sanatatea dintilor, sanatate care trebuie mentinuta indiferent daca purtam fatete sau nu.

„Rezistenta fatetelor din ceramica este foarte mare si pastrand o igiena orala impecabila ele pot rezista toata viata. Singurele riscuri sunt legate de sanatatea dintilor, sanatate care trebuie mentinuta indiferent daca purtam fatete sau nu. Materialele din care se facfatetele dentaresunt extrem de durabile, nu-si schimba forma si nu se coloreaza, indiferent de alimentatie”, explica dr. Remus Stratulat.

Se personalizeaza perfect. Fatetele sunt complet personalizabile pentru a se potrivi hartii dentare unice a fiecarui pacient. Pentru ca rezultatul sa fie unul perfect, procedura de aplicare a fatetelor este una complexa si exista etape intermediare de analiza si proba.

„Culoarea fatetelor nu trebuie intotdeauna sa fie stralucitoare, de culoare alba. Daca se alege fatetarea unui singur dinte, specialistul va potrivi nuanta acesteia cu culoarea dintilor existenti. In cazul in care pacientul doreste sa aiba dantura mai alba, se poate face la cerere o albire profesionala”, spune specialistul.

Nu necesita intretinere speciala. In afara de rutina de zi cu zi alcatuita din periaj si folosirea atei dentare(sau dus bucal), nu este nimic altceva ce trebuie sa faci pentru a mentine calitatea fatetelor dentare. Fatetele nu se pun pe toti dintii, doar pe cei expusi cand vorbim, zambim. In cazul in care dintii nu se vad atunci cand radem, fatetele nu ne folosesc.

Nu necesita perioada de recuperare. In timp ce cele mai multe proceduri dentare au nevoie de saptamani de pregatire si recuperare, tratamentul cu fatete dentare este un proces mult mai rapid, pana la 10 zile. Odata ce au fost cimentate, poti pleca de la medicul specialist in estetica dentara fara nicio problema, fara a avea restrictii.

Rezistente la colorarea din cauza alimentelor. Datorita calitatii superioare a fatetelor din ceramica, acestea sunt rezistente in mod natural la petele care in mod obisnuit apareau pe suprafata dintilor. Fatetele sunt, de asemenea, foarte usor de curatat si de obicei nu implica nimic mai mult decat periajul regulat si corect.

Rezultate rapide. De la pregatirea fatetelor la aplicarea lor sunt necesare doar 2-3 vizite la medicul stomatolog. In comparatie cu alte proceduri stomatologice, fatetele ofera o solutie rapida pentru pacientii care vor sa aiba un aspect frumos al tuturor dintilor.

Procedeul nu implica riscuri sau devitalizare. Procedura de aplicare a fatetelor dentare este minim invaziva. Singurul risc este sa se decimenteze, insa aceasta problema se rezolva usor, chiar daca se pierde fateta. In cazul tratamentului estetic cu fatete dentare nu este necesara devitalizarea dintilor.

Au rol dublu. Scopul fatetelor nu este doar estetic, ele si protejeaza suprafata dintelui. Ajuta foarte mult persoanele cu smaltul subtire, care acuza durere la stimuli externi, precum bauturi reci sau calde.

„Desi sunt foarte subtiri, aceste restaurari minunate protejeaza dintii de elementele nocive. Daca inainte se simtea o durere dentara din cauza alimentelor calde sau reci, acestia vor avea o mai buna izolare dupa tratamentul cu fatetele dentare”, completeaza specialistul.

Nu se aplica in cazul afectiunilor dentare. Daca ocluzia nu este corecta si este necesar aparatul ortodontic, nu se aplica fatete dentare.In cazul pacientilor care sufera de bruxism sever, fatetele se pot sparge de aceea, in general, nu se aplica fatete in aceasta situatie.

Nu necesita o slefuire accentuata a dintilor. In etapa de pregatire, in anumite cazuri, este necesara o minima slefuire, astfel incat sa se obtina forma ideala a viitoarei danturi.

DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Bzi.ro
Analiză stilistică și simbolică a Primului Cuplu din Stat, făcută de Vladimir Tătaru: George Simion sau Nicușor Dan?
Fanatik.ro
Drumul din România care i-a lăsat fără cuvinte pe mulți șoferi. E lung de 150 de kilometri și trebuie să stai cu piciorul pe frână: ”Din păcate, am auzit la știri că un cuplu a murit”
Capital.ro
Decizie pentru mașinile mai vechi de 10 ani. UE dă un nou ordin. Se impune verificare anuală
Playtech.ro
Noua regulă în magazine valabilă începând cu 11 mai. Ce se schimbă la casa de marcat
DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Adevarul
E timpul pentru o împăcare istorică? Cât de aproape de reconciliere sunt SUA și Uniunea Europeană
wowbiz.ro
Vești crunte despre fiul lui Ionel Ganea! Medicii au făcut anunțul cutremurător despre micuțul de doi ani, în urma accidentului de proporții, provocat chiar de tatăl lui. L-au resuscitat, a fost băgat în operație de urgență, dar ulterior...
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Spynews
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun | VIDEO
Evz.ro
Românii care sunt în pericol să-și piardă toți banii din bancă. La ce trebuie să fie atenți
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
kanald.ro
Culiță Sterp, implicat într-un accident pe autostrada. În ce stare se află artistul
Cancan.ro
Detalii uluitoare din căsnicia lui Dan Alexa! Gelozia l-a împins să-și verifice soția: a dat convorbirea pe speaker și... 😲
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Interzis în fața sau spatele blocului. Se cere semnătură la Asociația de Proprietari. Vecinii te pot bloca
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
stirilekanald.ro
Fiul lui Ionel Ganea se zbate între viață și moarte. Micuțul se află în comă indusă, iar medicii sunt rezervați: "Este ventilat mecanic"
Salariul minim crește din 1 mai 2025 și ajunge la 4.500 lei
MediaFlux
Noi precizări privind reducerea vârstei standard de pensionare. Cine sunt beneficiarii
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Un nou director în board-ul celei mai mari bănci românești