Percheziţii de amploare în Focşani. Vizate sunt zeci de persoane suspectate că au spart mai multe locuinţe din Belgia

Poliţişti români şi belgieni au făcut trei percheziţii în municipiul Focşani, la persoane suspectate că au spart zeci de locuinţe din Belgia şi au provocat un prejudiciu de peste 100.000 de euro, acestea folosind violenţa dacă erau prinse de proprietari. Poliţiştii au ridicat, în urma descinderilor, bijuterii, ceasuri de marcă, produse cosmetice şi 23.000 de lei.

09 mart. 2017, 09:56
Percheziţii de amploare în Focşani. Vizate sunt zeci de persoane suspectate că au spart mai multe locuinţe din Belgia

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române şi cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea au făcut, miercuri, trei percheziţii în municipiul Focşani, pentru identificarea şi indisponibilizarea unor bunuri furate din Belgia de membrii unei grupări infracţionale. La descinderi au participat şi doi reprezentanţi ai Poliţiei Naţionale Belgiene şi un judecător de instrucţie de la Ministerul Public Belgian.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate bijuterii, ceasuri de marcă, produse cosmetice şi 23.000 de lei.

Potrivit Poliţiei Române, în cursul anului 2016, poliţiştii români şi belgieni, cu sprijinul EUROPOL, au identificat un grup infracţional organizat care sustrăgea bunuri din locuinţe de pe teritoriul Uniunii Europene, în special din Belgia.

Din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi fost violenţi, atacând victimele în propriile locuinţe, în cazul în care erau surprinşi în timpul comiterii faptelor. În perioada septembrie-decembrie 2016, au fost semnalate 40 de fapte, cu un prejudiciu de peste 100.000 de euro.

În baza comisiei rogatorii internaţionale transmise de Ministerului Public Belgian au fost puse în executare cinci mandate de aducere, persoanele depistate fiind duse la sediul Parchetului Tribunalului Vrancea, pentru audieri, pentru constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani.

Citeşte şi Percheziţii pentru evaziune fiscală de 5 milioane de euro. Poliţiştii au descins şi la firmele nepotului lui Gigi Becali