La ce afecţiuni te supui atunci când alegi un implant dentar ieftin?

Studiile arata ca 33% dintre romani si-au pierdut mai multi dinti pana la varsta de 40 de ani, iar 1 din 15 are nevoie de implant dentar fie pe o singura arcada, fie pe ambele, acolo unde dintii sunt irecuperabili sau chiar absenti.
Roxana Gagiu
20 mart. 2017, 14:31
La ce afecţiuni te supui atunci când alegi un implant dentar ieftin?

Dantura incompleta reprezinta o problema de estetica, insa, cel mai important aspect negativ al acestei situatii este sanatatea oarala slaba, din cauza ingreunarii mestecatului, migrarii dintilor in functie de spatiile libere de pe maxilar si deteriorarii gingiilor.

„Implantologia implica mai multe tipuri de implanturi, de aceea este indicat ca specialistul sa discute deschis cu pacientul pentru a cunoaste toti pasii prin care urmeaza sa treaca si riscurile la care se supune daca alege un implant dentar mai ieftin in locul unuia mai scump, dar de calitate, pentru a avea un zambet frumos si sanatos”, explica dr. Andra Custura, medic stomatolog la cabinetul Andra Smile.

Ce trebuie sa stiti inainte de a alege un implant dentar?

Tipul de implant dentar si metoda folosita sunt doua aspecte foarte importante, pe care fiecare pacient trebuie sa la cunoasca de la inceput si sa faca o alegere buna, in urma sfaturilor primite de la specialist. De asemenea, experienta practica a medicului si competenta sa chirurgicala, increderea pe care o transmite medicul, sfaturile oferite dupa inserarea implantului pentru o mai buna intretinere si durabilitate a implantului sunt foarte importante pentru pacientii care doresc un implant de calitate.

  • 9 beneficii ale implantului dentar mai scump

Implanturile dentare cu costuri mai mari au mai multe studii clinice si stiitifice, certificate si atestate de liderii de opinie avizati international.

Suprafata implantului mai scump este tratata astfel incat sa-i confere o stabilitate cat mai buna in os si o acceptare a organismului.

Acest tip de implanturi au o vechime de peste 30-40 de ani, fapt demonstrat in cazurile clinice cu feedback clinic al pacientilor.

Pentru situatii clinice cu os deficitar, de calitate scazuta sau insuficienta, unde este nevoie de aditii osoase, aceste implanturi ofera siguranta stabilitatii si integrarii osoase.

Acestea au mult mai multe componente protetice care usureaza si faciliteaza realizarea unei lucrari dentare satisfacatoare.

Au mai multe tipuri de implanturi cu dimensiuni adaptabile usor cazului clinic in functie de necesitatea pacientului.

Trusele implantologice mai scumpe au freze si alte componente chirurgicale care pot pregati osul intr-o maniera atraumatica si usor recuperabil de dupa interventie pentru pacient.

Au garantie la materialul din care sunt confectionate implanturile si pasaport internaţional pentru a putea calatori cu avionul fara probleme.

Clinicienii bine pregatiti vor folosi intotdeauna implanturi de calitate ridicata.

  • Complicatiile cauzate de implantul dentar ieftin

In cazul in care pacientul alege un implant mai ieftin, acesta poate resorbi osul si va avea loc pierderea implantului in timp scurt. Acest lucru se poate intampla din cauza materialului din care este realizat implantul si a metodei de introducere nepotrivita.

De asemenea, pot aparea infectii care duc la pierderea dintilor vecini si a implantului, fiind necesare aditii osoase care vor fi mult mai costisitoare si dureroase. Pentru a evita aceste probleme, este bine sa fiti atenti la tipul de implant pe care il alegeti, in special implanturile ieftine, pana in 2200 lei sunt foarte periculoase si pot afecta sanatatea orala, de aceea este bine sa alegeti un implant dentar mai scump, dar de calitate.

In cele din urma, daca se alege un implant ieftin, este posibil sa apara probleme in realizarea lucrarii pe implant pentru ca acele tipuri de implanturi ieftine nu au suficient de multe componente care sa faciliteze crearea unei lucrari protetice estetice si functionale.

  • In ce situatii nu este indicat implantul dentar

Nu puteti beneficia de tratamentul cu implanturi daca aveti o igiena defectuoasa, incluzii dentare si/ sau prezenta unor formatiuni tumorale in zona in care urmeaza sa se intervina, procese inflamatorii – infectioase locale sau diverse afectiuni ale mucoasei bucale. De asemenea, pentru a putea obtine un implant, pacientul trebuie sa aiba o sanatate generala buna.

„In ceea ce priveste sanatatea generala, pacientii care sufera de deficite imunitare majore, hipertensiune arteriala majora decompensata, endocardita bacteriana, diabetici insulino-dependenti, ciroza hepatica, afectiuni pulmonare cronice obstructive, imbolnaviri frecvente cu utilizare periodica de steroizi, bolnavi de cancer sub tratament cu radioterapie sau chimioterapie, maladii endocrine necontrolabile si alte boli genetice, afectiuni psihotice sau consumul de droguri si alcoolismul cronic, nu pot fi supusi unui tratament cu implant”, spune spcialistul.

DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Spynews
Oksana Ionașcu, mesaj subtil pentru Cezar Ionașcu?!: ”Să fii în viața mea este un privilegiu” | VIDEO
Bzi.ro
Cum arată casa lui George Simion, din Vrancea? Motivul pentru care locuiește într-un apartament închiriat
Fanatik.ro
Cinci zodii care vor avea o vară ca în povești. L-au prins pe Dumnezeu de un picior
Capital.ro
Amendă 2.000 de lei pentru șoferii care spală mașina. Decizie direct de la primărie. Devine interzis
Playtech.ro
Acte necesare leasing auto 2025. Cât este rata dacă vrei o maşină de 25.000 de euro
DailyBusiness
Răsturnare de situaţie, ce se întâmplă cu turul II al alegerilor. ULTIMA ORĂ
Adevarul
SUA sau UE? Cum se poziționeaza candidații la președinția României. "Noi facem deja parte dintr-o arhitecturǎ de securitate"
wowbiz.ro
BREAKING! Fostul atacant al „Generației de Aur”, internat în stare critică, după ce a suferit un infarct! Va fi operat de urgență
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Evz.ro
Legea privind materialele pirotehnice, modificată. Sancțiuni de la 1 la 5 ani de închisoare
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Ei sunt polițiștii care au devenit speranța unei familii din Prahova! Cei doi au pornit girofarele și au eliberat traficul pentru un copil care trebuia să ajungă urgent la spital
Cancan.ro
Gabriela Firea, decizie de ultimă oră! Ce va face dacă Nicușor Dan câștigă alegerile prezidențiale de pe 18 mai
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
George Simion e gata să-și dea demisia. Călin Georgescu îi ia locul: Toate scenariile sunt pe masă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Răsturnare de situație în cazul tinerei care s-ar fi speriat de urs și a căzut în lacul Frumoasa. "A târât-o până la stâncă și a aruncat-o în lac"
Simion susține că va concedia 500.000 de bugetari, dacă ajunge președinte
MediaFlux
Casa de Pensii pune poprire pe pensie. Se taie veniturile pentru 100.000 de pensionari
Shtiu.ro
Ce se întâmplă dacă vreunul dintre candidați moare până la turul al II-lea? Cine ajunge președinte?
Puterea.ro
Făgăduieli obligatorii pentru turul doi: ce-au uitat să promită Nicușor și Georgică înainte de marea finală