Reuniune de URGENŢĂ la Buckingham, marele anunţ: Prinţul Filip renunţă la toate atribuţiile sale regale

Regina Elisabeta a II-a şi-a convocat tot personalul de la Palatul Buckingham la o reuniune de urgenţă "extrem de neobişnuită".

04 mai 2017, 06:50

UPDATE: Prinţul îşi va onora angajamentele deja programate din prezent şi până în august, dar nu va mai accepta noi invitaţii. Prinţul consort Philip, careîmplineşte luna viitoare vârsta de 96 de ani. El a onorat angajamente în 110 zile în 2016. De asemenea, prinţul consort  este membru în 780 de organizaţii şi va continua să fie le asociat, a precizat Palatul Buckingham.

UPDATE: Prinţul Filip a anunţat că renunţă în întregime la toate atribuţiile sale regale. Anunţul a intervenit după o reuniune-fulger, secretă.

Presa londoneză se afla,joi dimineaţa, în faţa porţilor Palatului Buckingham, la reşedinţa Suveranei Marii Britanii, în timpul unei reuniuni de urgenţă extrem de neobişnuită.

Personalul reginei a fost convocat  de urgenţă, în secret şi au apărut zvonuri privind  un „anunț iminent despre Regina sau Ducele de Edinburgh” soțul ei, scrie tabloidul Daily Mail.

Potrivit publicaţiei, Lordul Chamberlain, oficialitatea cea mai înaltă a casei regale și secretarul privat al Reginei,  Christopher Geidt,  se vor adresa, în cursul dimineţii personalului suveranei.

„Deși întâlnirile cu toți membrii personalului sunt convocate ocazional, așa cum s-a făcut acum, în ultimul moment, acest lucru este neobișnuit și sugerează că vor fi anunțate lucruri importante”, scrie aceeaşi publicaţie.

Surse din interior afirmă că asemenea convocări nu sunt un lucru neobişnuit, aşa cum speculează presa, ci, dimpotrivă, acestea au loc periodic.

Regina tocmai a revenit la reşedinţa sa din Londra după o vacanţă de Paşti prelungită, pe care a petrecut-o la Palatul Windsor.

Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit, în aprilie, 91 de ani, iar soţul ei, prinţul Philip, îşi va serba 96 de ani de viaţă, în iunie. În anii recenţi, regina a început să facă un transfer gradual al unora dintre obligaţiile sale publice, în calitate de şef de stat, membrilor mai tineri ai familiei regale britanice.

O parte a presei britanice susţine că nu ar fi vorba despre vreun anunţ privind o eventuală abdicare a reginei de la Tronul Marii Britanii, pentru că Elisabeta a II-a a Marii Britanii a jurat, din contră, să îşi servească ţara pe toată perioada vieţii ei.