Masca facială cu migdale protejează pielea de razele soarelui

Migdalele sunt cele mai hrănitoare fructe uscate care ajută organismul, dar și pielea și părul. Ele pot fi incluse în îngrijirea tenului, având capacitatea de a încetini procesul de îmbătrânire, însă și de a menține tegumentul ferm, catifelat și strălucitor.

29 iun. 2017, 09:43
Masca facială cu migdale protejează pielea de razele soarelui

Beneficiile măștilor faciale cu migdale

Hidratează pielea

Migdalele conțin o cantitate mare de acizi grași care mențin pielea hidratată și catifelată.  Aplică cel puțin o dată pe săptămână o mască pe bază de migdale sau de ulei de migdale.

Previn îmbătrânirea prematură a pielii

Migdalele sunt sursă importantă de vitamina E și de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi, ei fiind cei care afectează sănătatea pielii. Folosind măști faciale cu migdale, vei reuși să previi din timp dezvoltarea liniilor fine și ridurile. Prepară o pastă de migdale, în care adaugi o lingură de turmeric și o lingură de apă de trandafiri. Aplică amestecul obținut pe față și las-o să se usuce, după care clătește cu apă călduță.

Protejează pielea de daunele razelor solare

Datorită vitaminei E prezentă în migdale, pielea este protejată de daunele pe care le pot produce razele soarelui. Lasă la înmuiat câteva migdale, pe care a doua zi dimineața le pisezi. Pune peste pasta de migdale obținută două linguri de glicerină. Aplică amestecul pe față, lasă-l să acționeze 20 de minute și apoi clătește cu apă călduță.

Combat cearcănele

Migdalele sunt surse bogate de proteine și vitamine, care au capacitatea de a estompa cearcănele îmbunătățind sănătatea tegumentului. În plus, migdalele conțin și acizi grași,care sunt foarte buni pentru pielea din jurul ochilor. Prepară o mască din pastă de migdale și o lingură de ulei de migdale. Aplică amestecul pe față și masează prin mișcări circulare. Lasă-l să acționeze 15 minute, apoi clătește cu apă călduță.

Exfoliază pielea

Migdalele au efect exfoliant, lăsând pielea catifelată, strălucitoare și curată. Prepară o mască din două linguri de pastă de migdale, o lingură de suc de lămâie, o lingură de miere și o  lingură de bicarbonat de sodiu. Pune într-un bol toate ingredientele și amestecă-le cu o lingură. Aplică pasta pe față, las-o să acționeze 15 minute, după care clătește cu apă călduță.

Migdalele sunt foarte bune pentru pielea extrem de uscată

Vitamina E și biotina mențin pielea fermă, hidratată și sănătoasă. Amestecă două linguri de pastă de migdale cu două linguri de pastă de dovleac. Aplică masca pe față, las-o să acționeze până se usucă, apoi îndepărteaz-o cu apă călduță.

Cele mai eficiente tratamente de înfrumusețare ale chinezoaicelor