Dorin Florea, primarul Tîrgu Mureş, şi fostul viceprimar, trimişi în judecată pentru peste 9.000 de fapte

Primarul municipiului Tîrgu Mureș, Dorin Florea, și fostul viceprimar Sergiu Claudiu Maior au fost trimiși în judecată, joi, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) într-un dosar în care sunt acuzați de peste 9.000 de fapte de uzurparea funcției, potrivit unui comunicat.
Filip Stan
28 sept. 2017, 13:58
Dorin Florea, primarul Tîrgu Mureş, şi fostul viceprimar, trimişi în judecată pentru peste 9.000 de fapte

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Sergiu Claudiu Maior, fost viceprimar al municipiului Tîrgu Mureș, la data faptelor consilier al primarului, pentru uzurparea funcției, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârșită în formă continuată (9.198 acte materiale), pe Dorin Florea, primar al municipiului Tîrgu Mureș, și pe Andrei Mureșan, la data faptelor secretar al Municipiului Tîrgu Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la uzurparea funcției, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârșită în formă continuată (9.198 acte materiale).

Procurorii anticorupție arată în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că Sergiu Claudiu Maior, în calitate de consilier al primarului municipiului Tîrgu Mureș, în perioada 9 martie 2016 — 29 iunie, ar fi îndeplinit acte — semnarea a 9.198 ordine de plată emise de Municipiul Tîrgu Mureș — ce nu intrau în atribuțiile sale legale de serviciu, fiindu-i interzise de lege.

Interdicția, spun anchetatorii, ar fi rezultat din incompatibilitatea stabilită de Agenția Națională de Integritate (ANI) și confirmată de instanță prin decizie definitivă la data de 1 martie 2016. Această împrejurare ar fi avut ca efect pierderea de către Sergiu Claudiu Maior a dreptului de a ocupa o funcție sau o demnitate publică în următorii 3 ani.

„În vederea eludării interdicțiilor prevăzute de lege, după ce a demisionat din funcțiile de viceprimar și de consilier local, Sergiu Claudiu Maior ar fi fost numit de primarul Dorin Florea în postul de consilier al primarului pentru a îndeplini în continuare prerogativele de putere publică ce i-au fost interzise de lege. Printre atribuțiile primite figura și aceea de a semna ordinele de plată, atribuție pe care Sergiu Claudiu Maior o îndeplinise și în calitate de viceprimar”, se precizează în comunicat.

Concret, arată DNA, în calitate de primar al municipiului Tîrgu Mureș, Dorin Florea ar fi emis două dispoziții prin care, cu nerespectarea Legii numărul 176/2010, i-ar fi creat lui Sergiu Claudiu Maior cadrul necesar să efectueze acte ce implică exercitarea prerogativelor de putere publică, cu toate că se afla sub interdicția anterior menționată.

În același context, susțin procurorii, Andrei Mureșan, în calitate de secretar al Municipiului Tîrgu Mureș, ar fi avizat pentru legalitate și a semnat cele două dispoziții emise de edil.

„Prin aceste demersuri, inculpații au vătămat interesul orașului Tîrgu Mureș și pe cel al cetățenilor ca funcțiile și demnitățile publice să fie exercitate în condiții de imparțialitate, integritate și transparență și să nu poată fi ocupate de persoanele decăzute din dreptul de a le mai ocupa”, menționează DNA.

Dosarul a fost trimis pentru a fi soluționat de judecătorii Tribunalului Mureș, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Ce trebuie să facă românii care stau la curte și au animale. Riscă închisoarea dacă nu respectă această lege
Capital.ro
Marea lovitură pentru Traian BĂSESCU. Abia acum s-a aflat ce s-a întâmplat: I-AU ATACAT familia
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
E GRATIS! Guvernul oferă 2.000 de lei sub formă de vouchere
Adevarul
Locul din România unde industria giganților mondiali ai modei se prăbușește. Mii de angajați rămân fără slujbe
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Pandișpan cu cireșe. Rețeta care îți aduce vara în farfurie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea Bălan și Gina Pistol au COMIS-O!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
O filipineză care locuiește în România a dezvăluit motivul pentru care îi place țara noastră: „România și Filipine sunt asemănătoare”. Ce spune despre mâncarea românească
Capital.ro
Este lege pentru toți proprietarii de APARTAMENTE. Regula pe care NIMENI nu poate să o încalce
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit într-un incendiu izbucnit din senin - VIDEO
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
250 de lei în plus pentru 2,5 milioane de români. Când ajung banii la persoanele care beneficiază
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'