Aşa verifici dacă ai o imunitate bună

Oricât de bună ar fi vremea, nu trebuie să pierzi din vedere că se apropie vertiginos sezonul rece, în care imunitatea îți va fi încercată de gripe, răceli. Elimină de acum factorii care favorizează reducerea capacității de apărare a organismului în fața atacului virusurilor și bacteriilor.

18 oct. 2017, 06:29
Aşa verifici dacă ai o imunitate bună

Te-ai îngrășat în ultima vreme

Dacă ai luat în greutate în ultima vreme, acest fapt îți poate afecta sănătatea inimii, buna funcționare a creierului, dar și a altor organe vitale. Persoanele care se îmbolnăvescmaides au în comun kilogramele acumulate în exces și un index de masă corporală peste 40, ceea ce duce și la apariția dezechilibrului hormonal.

Știai că…

…îngrașarea favorizează inflamațiile și infecțiile cărora sistemul imunitar le face față cu greu?

Ai un apetit crescut pentru dulciuri

Obsevi că ți-e poftă adesea să mănânci ceva dulce? E posibil să te îngrași peste măsură și să devii mai sensibil la îmbolnăviri.

Info

Pe o perioadă de 5-6 ore, 100 de grame de zahăr inhibă activitatea leucocitelor, globulele albe din sânge, oprindu-le să atace bacteriile patogene care pătrund în organism.

Te stresezi și-ți faci griji din orice

Stresul îți slăbește imunitatea, mai ales dacă starea negativă se prelungește de-a lungul mai multor zile. De aceea ajungi să te îmbolnăvești mai des când ești tot timpul în alertă. De altfel, atunci când ești stresat și bolnav, simptomele se agraveze sau durează mai mult până te însănătoșești.

Bei puțină apă

Fii atent câtă apă bei pe zi! Medicii recomandă cât mai multe pahare cu apă pe zi și ceaiuri, mai ales când ești bolnav. Corpul are nevoie de lichide pentru a elimina toxinele. Poți observa cu ușurință dacă ai nevoie de mai multă apă:

– pielea îți e mai uscată,

– mergi mai rar la toaletă,

– ești obosit, deși dormi 7-8 ore pe noapte,

– urina este mai închisă la culoare, ,

– continuă să-ți fie foame, chiar și după masă.

Citește și: Cele mai bune remedii pentru imunitate