Un bărbat din Cluj, condamnat la închisoare după ce a intrat într-un avion fără bilet

Condamnat la închisoare după ce a intrat fraudulos în avion. Un bărbat din Cluj a vrut cu tot dinadinsul să ajungă la iubita sa în Londra, fără să îşi cumpere bilet. Magistraţii au decis o pedeapsă de 6 luni şi jumătate, cu suspendare.

20 nov. 2017, 07:54
Un bărbat din Cluj, condamnat la închisoare după ce a intrat într-un avion fără bilet

Claudiu-Gabriel Costin (30 de ani), clujeanul care în urmă cu 2 ani şi-a făcut poze în cabina piloţilor într-un avion Wizz Air, după ce a trecut fraudulos de filtrele de securitate, a fost condamnat definitiv. Deoarece nu a mai găsit bilete la cursa spre Londra, unde locuia iubita sa, tânărul a reuşit să pătrundă, printr-o zonă tehnică, pe pista Aeroportului şi de acolo a intrat într-un avion garat lângă terminalul Sosiri.

Curtea de Apel l-a condamnat, la sfârşitul săptămânii, pe Claudiu-Gabriel Costin la 6 luni şi 20 zile închisoare cu suspendare pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi pentru distrugere.

Incidentul care a produs panică rândul autorităţilor aeroportuare clujene s-a petrecut în ianuarie 2015, într-o perioadă în care Europa era în alertă de terorism, iar poliţia clujeană căuta un infractor periculos evadat din arest. Claudiu-Gabriel Costin a reuşit să intre, în jurul orei 6 dimineaţa, pe pista de aterizare, utilizând un spaţiu tehnic pentru bagaje.

Bărbatul a spart un geam şi a ajuns la câţiva metri de un avion Wizz Air, care era garat în apropierea terminalului. Avionul fusese curăţat şi pregătit pentru cursa pe care urma să o aibă peste câteva ore. Gabriel a plănuit să aştepte în avion până când urmau să fie îmbarcaţi pasagerii şi să ajungă, cât mai repede, la Londra.

Planul lui nu a mers întrucât bărbatul s-a gândit să rămână şi cu o amintire în urma acestei „aventuri”. A început să facă fotografii în cabina pilotului. Şi-a făcut chiar şi un selfie, aproape de manşa avionului. Fiind întuneric, Gabriel a folosit bliţul camerei foto a telefonului mobil. Aşa a fost observat de angajaţii aerogării, care au văzut nişte lumini în cabina pilotului. Au intrat în panică şi au chemat autorităţile aeroportului. Bărbatul a fost găsit în avion, unde şi-a găsit un loc confortabil în aşteptarea orei pentru decolare.

Până să ajungă la el, Gabriel a şi urcat un set de fotografii din avion pe Facebook. La una dintre fotografii, el a postat videoclipul formaţiei „Bere gratis” –„La tine aş vrea să vin”. Nu mică le-a fost uimirea angajaţilor de la Aeroport, când au aflat că în spatele acţiunii sale inconştiente se află o poveste de dragoste. Bărbatul voia să ajungă în Anglia la prietena sa, dar nu a mai găsit bilete. Atunci a încercat una dintre uşile pentru personalul tehnic şi a avut noroc – uşa s-a deschis. De aici până la a se alege cu un dosar penal nu a mai fost decât un pas.

Citeşte şi INCIDENT GRAV pe un aeroport din România. A fentat SISTEMELE de SECURITATE şi a ajuns până în cabina piloţilor