Fructe şi legume care menţin creierul sănătos

Consumul de fructe și legume brute ar putea stimula sănătatea mintală, o arată un studiu realizat de Universitatea din Otago, Noua Zeelandă. Se pare că produsele alimentare brute sunt mult mai benefice decât cele gătite, conservate și prelucrate, ele având un impact pozitiv asupra stării de spirit și stilului de viață în general.
Alina Costache
30 apr. 2018, 08:38
Fructe şi legume care menţin creierul sănătos

Acesta este motivul pentru care ar trebui ca dieta zilnică să fie pe bază de fructe și legume, iar cele care nu trebuie să lipsească sunt:

Morcov

Morcovul este bun pentru ochi, însă și pentru sănătatea mintală. Cantitatea mare de betacaroten, un antioxidant puternic, care se transformă în vitamina A în organism, ajută la menținerea pielii strălucitoare, plus că această substanță este strâns legată de stimularea funcțiilor creierului.  În afară de aceasta, morcovii sunt bogați în antioxidanți care protejează celulele de deteriorarea radicalilor liberi, îmbunătățesc funcția sistemului imunitar, mențin sănătatea ochilor și previne riscul bolilor de inimă.

Banană

Bananele sunt foarte bune pentru sănătatea mintală, deoarece produc substanțe chimice care promovează sănătatea mintală. Acestea sunt bogate în potasiu, care ajută creierul să transmită mesaje. Mai mult, acest fruct ar putea fi cel mai perfect alimente creier din lume prin furnizarea de substanțe nutritive care sunt esențiale pentru buna funcționare neurologică, îmbunătățirea stării de spirit și a poftei de mâncare, sprijinind în același timp funcțiile cognitive precum focalizarea și memoria.

Măr

Substanțele nutritive prezente în măr și coaja fructului previn declinul mental al vârstei, inclusiv boala Alzheimeri. Mănâncă zilnic câte un măr pentru a te menține sănătoasă. 

Spanac

Această legumă cu frunze verzi este bogată în folat, care este cunoscut pentru capacitățile pe care le are pentru a îmbunătăți capacitatea mentală și memoria pe termen scurt. Carența de acid folic a fost asociată cu rate mai mare de depresie, oboseală și insomnie. Mănâncă cel puțin o ceașcă de spanac pe zi.

Grepfrut

Grepfrutul este un citric cunoscut pentru gustul dulce-amărui. Este bogat în substanțe nutritive și antioxidanți care mențin sănătatea mintală. Studiile recente au arătat că grepfrutul este o sursă bună de folat sau vitamina B9, care este esențială pentru creier și pentru producerea de material genetic, sunt sunt ADN-ul și ARN-ul. 

Castravete

Leguma perfectă pentru vară, castravetele, conține un flavonol antiinflamator numit fisetin, care joacă un rol major în menținerea sănătății creierului. Castraveții nu numai că ajută la îmbunătățirea memoriei și protejează celulele nervoase de tulburări legate de vârstă, dar previne, de asemenea, memoria progresivă și deficiențele de învățare.

Kiwi

Acest fruct verde conține o concentrație mare de cupru, care este deosebit de benefică pentru copii, deoarece sprijină dezvoltarea sănătoasă la sugari. În plus, ajută la creșterea osoasă și dezvoltarea creierului la adulții tineri. De asemenea, substanțele nutritive prezente în kiwi ajută la formarea globulelor roșii și construiește o imunitate mai puternică.

Iată de ce banana cu ou e bună pentru tine

Spynews
Star Matinal. Nick Rădoi, primele declarații după cele patru operații dificile suferite. Milionarul a revenit în România: "Au fost niște momente foarte grele..." / VIDEO
Bzi.ro
Prețuri halucinante la concertul Coldplay! Cât a plătit un bucureștean pentru două ape, două doze de Cola Zero și popcorn
Fanatik.ro
Insula din Mediterană unde româna este una dintre cele mai vorbite limbi. Este un paradis turistic pentru români și nu numai
Capital.ro
Permisul de conducere se SCHIMBĂ la 2 ANI. Decizia care se va aplica în toată România
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
BNR face un nou anunț pentru românii care au împrumuturi la bănci
Adevarul
De ce sunt SUA vulnerabile la atacuri din partea ISIS. Semnale de alarmă după o operațiune recentă
Spynews
Încă o vedetă a semnat cu Antena Stars! Este foarte talentată, are piese în trending, dar are și o viață controversată! De când o poți vedea pe tv și în ce fel de format
Spynews
Un tânăr în vârstă de 23 de ani a murit înecat în Lacul Snagov. Dragoș era tatăl unei fetițe de doar 2 anişori / FOTO
Evz.ro
Roxana Vancea, fosta asistentă de la „Neatza”, revine în televiziune
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Oana Roman s-a săturat de singurătate şi a dat anunţ matrimonial: 'Caut...'
Playsport.ro
Suporteri români arestați pe aeroportul din Munchen înainte de meciul cu Ucraina! Motivele sunt halucinante: „Grup periculos, haine ale unui brand purtat de persoane rasiste”
kanald.ro
Reguli și calendar complet pentru Bacalaureat 2024: Ce trebuie să știe candidații înainte de a intra în examen
Capital.ro
Banii se plătesc pe card românilor într-o săptămână. Ordin la Guvern: Să nu se piardă niciun euro
StirileBZI
Salariu net de 5.217 lei, în România! Anunțul oficial a fost făcut de INS
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
NATO discută despre desfăşurarea armelor nucleare în contextul amenințărilor crescânde din Rusia și China
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?