Bărbatul are nevoie de femeia care face isterie şi scandaluri. Explicaţia psihologului te va lăsa mască

Indiferent cât de normal și adecvat este bărbatul, indiferent cât de “dulce” este femeia, în relație se întâmplă certuri și scandaluri.

24 oct. 2018, 09:27
Bărbatul are nevoie de femeia care face isterie şi scandaluri. Explicaţia psihologului te va lăsa mască

Ce se întâmplă, dacă bărbatul întâlnește femeia care nu face niciodată isterie, se intreaba relatii.net. El va fugi de ea sau o va găsi pe a doua care îl va tortura cu certuri, lacrimi și cerințe.

Probabil credeți că logica bărbatului a luat-o razna. Sau că e un masochist? Nu, e un suflet viu și sensibil. Care a ajuns într-o lume în care el nu trebuie să plângă, să se înfurie pe femeie, el trebuie, este obligat…urmează o listă lungă. Lumea în care trăiește bărbatul este un nor mare de reguli, norme, cadre pe care este obligat să le îndeplinească, în caz contrar – nu este bărbat, nu este demn, e rău. Dar cine inventează aceste cadre pentru a se apăra?

Citeşte şi 6 poziţii pe care nu le-ai încercat încă: „Oare îmi pot ridica picioarele aşa de sus?”

Cum credeți bărbatul poate striga la femeie, poate fi nemulțumit de ea? „Nu, nu atunci el este infantil, narcisist, tiran, egoist și exigent față de ea.”

Iar femeia poate striga la bărbat? „Ei bine, nu … probabil … dar … sunt cazuri … „

Și ce trebuie să facă bărbatul în acest caz, dacă femeia îl enervează sau el s-a săturat de ceva? Cum să-i spună femeii că este furios și nu vrea să o rănească?

Dacă femeia singură e capabilă să inventeze un motiv (să-și exprime nemulțumirea, să strige), atunci bărbatul primește un argument de fier, obține un motiv pentru care este enervat, iar motivul ideal – este isteria feminină.

Mulți bărbați nu se revoltă pentru lucruri mărunte, nu se supără, ei în tăcere ignoră multe lucruri ofensatoare, tolerează reproșurile și tac, pleacă, fug, dar în tăcere.

Ei nu se tem de isteria feminină, o așteaptă, iar dacă s-au acumulat prea multe lucruri nespuse, ei vor arunca încet câteva „lemne” în focul dulce al iritării. Ei vor uita ceva, nu vor înțelege, fiecare bărbat la început studiază și știe sigur ce o înfurie pe femeia lui.

Atunci când paharul răbdării i se umple, femeia începe să-i spună ce o deranjează. Dar, în loc să primească înțelegere, scuze și ajutor, bărbatul suspină cu ușurință.

Gata, acum are și el dreptul, „pentru că ea a început prima”, „dacă ea deja s-a supărat, fără teamă o pot supăra”, și începe să-i înșire povestea lungă despre tot ce a făcut ea greșit în toți acești ani. Ați observat că în acest moment, omul care a uitat totul, a ignorat și nu înțelegea, brusc își amintește TOTUL! Ora exactă, numele și formularea exactă a ceea ce l-a supărat vreodată?

Și aceasta nu este o slăbiciune, o prostie – este doar o modalitate de a se exprima, a scăpa de tensiune, nemulțumire și iritare. Și dacă femeia singură alege motivul, timpul și locul, atunci bărbatul este obligat să-i dea cuvântul ei mai întâi.

Dacă în cuplu există prea multe certuri, scandaluri – acesta nu este un motiv de despărțire sau de a căuta alta mai „dulce”.

Este motivul pentru care bărbatul învață să vorbească fără „permisiune” și să găsească un moment mai bun pentru a-și exprima nemulțumirea, decât momentul în care interlocutoarea sa este enervată. Dacă bărbatul și femeia „vor tăcea” în același timp, în loc de înțelegerea reciprocă, ei vor primi o explozie atomică.