Ministrul Muncii, despre OUG de îngheţare a pensiilor şi a salariilor în 2019: Nu a existat o astfel de discuţie. E fake news!

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat miercuri că Guvernul nu va adopta în ședința de vineri o OUG de înghețare a pensiilor și salariilor în 2019, acesta spunând că din punctul său de vedere subiectul este un „fake news”, însă nu a exclus faptul să se dea o ordonanță cu "anumite prorogări” înainte de elaborarea bugetului pe anul viitor.

05 dec. 2018, 15:00
Ministrul Muncii, despre OUG de îngheţare a pensiilor şi a salariilor în 2019: Nu a existat o astfel de discuţie. E fake news!

„Nu este absolut nimic. Informațiile le luați de la Finanțe, da? Deci noi nu avem nicio treabă”, a declarat miercuri, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, ministrul Muncii, Marius Budăi, întrebat despre proiectul de OUG care a apărut în spațiul public și în care se prevede despre înghețarea unor pensii și salarii în 2019.

El a adăugat că ministerul Muncii nu a participat la elaborarea unei asemenea OUG. Întrebat dacă un proiect în acest sens a fost scris la Finanțe, Budăi a răspuns: „Cred că nici de acolo, cred că e un fake news”.

Ministrul Muncii a adăugat că un asemenea proiect nu va intra pe agenda ședinței de Guvern de vineri, dar nu exclus faptul să se dea o ordonanță cu”anumite prorogări”.

„Eu vă spun foarte clar că nu a fost și nu va fi această discuție nici în ședința de vineri, nici… Că va fi o ordonanță cum a fost în fiecare an cu anumite prorogări, asta e în fiecare an înainte de elaborarea bugetului, dar noi în Ministerul Muncii nu am analizat, nu am discutat nimic vizavi de aceste lucruri”, a mai spus Budăi.

În presă, a apărut un proiect de OUG care prevede ca, începând cu data de 1 ianuarie 2019, valoarea punctului de pensie se menține la 1.100 lei, urmând ca abia începând cu 1 septembrie 2019 să crească la 1.265 lei. În 2019 se suspendă ocuparea posturilor vacante de la stat, iar angajaţii din instituţiile publice, inclusiv cele finanţate din venituri proprii, rămân fără premii, indemnizaţia de hrană şi de vacanţă în 2019, se arată într-un proiect de OUG care urmează să fie adoptat de Guvern pe 7 decembrie.

Veşti proaste pentru pensionari şi bugetari: Punctul de pensie va fi îngheţat, se taie indemnizaţiile de hrană şi de vacanţă