Ce îi deranjează cel mai tare pe şoferii români. Sfaturile lui Titi Aur, în prag de Sărbători VIDEO

Cursurile de conducere defensivă fac diferența între viață și moarte, mai ales în această perioadă când condițiile meteo cresc riscul producerii accidentelor. Trei sferturi dintre șoferi spun că aceste cursuri sunt imperios necesare pentru șoferii români.

18 dec. 2018, 16:30
Ce îi deranjează cel mai tare pe şoferii români. Sfaturile lui Titi Aur, în prag de Sărbători VIDEO

Un studiu făcut public marţi la Academia Titi Aur arată că pe șoferii români îi deranjează cel mai tare nesemnalizarea la schimbarea direcției, viteza excesivă și folosirea telefonului mobil în timpul șofatului. De asemenea, potrivit studiului, taximetriștii sunt considerați cei mai puțin amabili participanți la trafic.

Avem probleme, după cum arată studiul, cu agresivitatea sau cu acele gesturi inconștiente la volan și nu pentru gesturi extrteme, ci pentru că nu respctam regulile sau nu purtăm centură de siguranță. 76% dintre participanții la trafic cred că o educație mai bună sub formă de cursuri de conducere defensivă este necesară pentru a reduce intoleranța și agresivitatea din trafic. Însă, 48% consideră că ei personal nu ar avea nevoie de astfel de cursuri„, spune Titi Aur.

Pilotul de raliuri Titi Aur vine cu un avertisment pentru șoferi, valabil mai ales pentru perioada sărbătorilor. „În cea mai mare măsură depinde de noi. Intră ăla în mine, ăla e vinovat. Dar tu ai mers cu viteza legală? Erai atent, te uitai în telefon|? Dacă nu făceai asta poate alta era situaţia… Probabil în perioadă sărbătorilor este și mai mare distracția la volan, cu ghilimelele de rigoare„, mai spune Titi Aur.