Vizitatorii pacienţilor unui spital judeţean vor trebui să plătească papucii de unică folosinţă

Utilizarea papucilor de unică folosinţă este obligatorie la accesul în secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, iar dacă până acum aceştia au fost puşi gratuit la folosinţă, în perioada următoare vizitatorii pacienţilor vor fi taxaţi.

28 feb. 2019, 17:17
Vizitatorii pacienţilor unui spital judeţean vor trebui să plătească papucii de unică folosinţă

Aşa prevede un proiect de hotărâre care va fi aprobat în şedinţa ordinară a CJ, solicitarea introducerii unei taxe venind din partea conducerii spitalului.

„Pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale în spital, se impune utilizarea, de către vizitatori, a papucilor de unică folosinţă” se specifică în expunerea de motive la proiectul de hotărâre. Conform justificării amintite, având în vedere preţurile practicate pe piaţă, tariful propus pentru utilizarea papucilor de unică folosinţă va fi de un leu pentru fiecare pereche, potrivit crainou.ro.

Pe de altă parte, în ultima lună a anului 2018, Spitalul Judeţean a achiziţionat un angiograf nou, fondurile fiind asigurate de Ministerul Sănătăţii. Performantul aparat a fost instalat în Secţia de Cardiologie, noua dotare permiţând înfiinţarea şi funcţionarea unui compartiment propriu de cardiologie intervenţională. Cu ajutorul echipamentului sunt investigate starea vaselor de sânge, inclusiv a celor ale inimii. La cerere, de serviciile noului angiograf pot beneficia atât pacienţii internaţi, cât şi cei din ambulatoriul integrat, asiguraţi sau neasiguraţi. În acest sens, CJ va aproba noi tarife pentru serviciile de diagnosticare şi tratare endovasculară angiografică, precum şi pentru procedurile de radiologie intervenţională.