DOLIU în CINEMATOGRAFIE. A murit un celebru producător. I-ai văzut cele mai tari FILME

David Picker, producătorul american de filme cunoscut pentru lansarea francizei "James Bond" și a filmului "A Hard Day's Night" al trupei The Beatles, a murit la vârsta de 87 de ani.

22 apr. 2019, 10:03
DOLIU în CINEMATOGRAFIE. A murit un celebru producător. I-ai văzut cele mai tari FILME

David Picker a decedat în locuința sa din New York, din cauza unui cancer la colon.

Producătorul s-a născut la New York în 1931. Cariera sa în industria cinematografică a început în 1956, când a fost angajat în departamentul de publicitate al companiei de producție United Artists.  Prima sa mare realizare profesională a fost încheierea unei înțelegeri cu producătorii de film Harry Saltzman și Albert Broccoli, care a dus, în 1962, la lansarea seriei de filme „James Bond”, una dintre cele mai de succes francize cinematografice din toate timpurile.

În 1963, el a obținut drepturile de ecranizare ale comediei britanice „Tom Jones”. Pelicula, adaptarea romanului omonim al lui Henry Fielding, a primit patru premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor.

În următorul an, acesta a încheiat o înțelegere privind realizarea a trei lungmetraje cu trupa britanică The Beatles, care a dus la lansarea peliculelor „A Hard Day’s Night” și „Help!”.

În 1970, producătorul a devenit director executiv al companiei United Artists. Printre realizările lui Picker din cadrul companiei se numără distribuirea unor filme precum „Midnight Cowboy/ Cowboyul de la miezul nopții” și „Last Tango In Paris/ Ultimul tango la Paris”. Printre realizatorii de filme care au colaborat cu United Artists în timpul mandatului lui David Picker s-au numărat Woody Allen, Federico Fellini, Ingmar Bergman, François Truffaut, Louis Malle și Sergio Leone.