Lucien Hora şi Mihai Leu îşi împart supremaţia la viteză în coastă

Lucien Hora și Mihai Leu conduc cele două clasamente ale Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop după desfășurarea primelor două din cele 9 runde programate în acest sezon.

20 mai 2019, 10:52
Lucien Hora şi Mihai Leu îşi împart supremaţia la viteză în coastă

Începând cu 2019, Federația Română de Automobilism Sportiv a implementat regulamentul FIA, astfel că viteza în coastă s-a împărțit în două categorii, cea dedicată mașinilor de producție, așa cum este Ferrari-ul 458 Challenge pilotat de Mihai Leu, și a mașinilor de competiție, cum este monopostul Lola B99 al lui Hora.

În weekend, la Cheile Grădiștei, Leu a reușit să câștige Categoria I și are maximum de puncte, 50, după două etape, având un avantaj considerabil în fața principalilor contracandidați la titlu. Eduard Cozma are 30 de puncte și ocupă poziția secundă, iar Octavian Ciovică e pe 3, cu 20 de puncte.

La Categoria II, dedicată mașinilor de competiție, Lucien Hora, pe locul 2 la etapa recent încheiată, continuă să ocupe prima poziție, cu 43 de puncte, fiind urmat de campionul de la Cheile Grădiștei, Emil Nestor, care pilotează un prototip Norma M20, care a strâns 40 de puncte. Podiumul este completat de Costi Stratnic, cu 27 de puncte, a cărui mașină este o spectaculoasă Dacia STTC.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop va avea loc în perioada 8-9 iunie la Poiana Brașov.