O româncă îi învaţă handbal pe italieni. Este căpitanul Squadrei Azzura FOTO

O româncă îi învață handbal pe plajă pe italieni. La 33 ani, Cristina Gheorghe este căpitanul Szuadra Azzurra. Interul de la Dunărea Brăila a fost chiar golghetera primei ediții a Trofeului Marea Neagră.  Frumoasa handbalistă a fost tachinată de colegele din naționala României la intonarea celor două imnuri. A avut emoții la ambele.

20 iun. 2019, 13:44

Cristina Gheorghe a plecat de tânără din țară pentru a fi alături de familie, a evoluat cu succes la cluburi din Cizmă, a ajuns ulterior în naționala Italiei de handbal în sală (golghetera preliminariilor din 2014) și în cea de beach handball, cu care a luat bronzul european în 2015. În ciuda vârstei sale, selecționerul nostru Adrian Georgescu și-ar dori-o în lot.

Plaja din stațiunea Venus a fost zilele trecute gazda primului turneu interțări la beach handball organizat vreodată în România. Puternica națională a Italiei, fostă campioană europeană în 2009 și medaliată cu bronz la Mondiale în 2004, a câștigat trofeul după o finală dramatică cu România decisă la loviturile de departaje. În finala mică, Bulgaria a învins naționala de junioare a României.

Deși nu au jucat în finală, bulgăroaicele au impresionat publicul cu tatuajele și cu handbalistele lor sexy. O jucătoare exotică de culoare din naționala Italiei le-a făcut concurență pentru titlul de Miss Handbal pe plajă.

Trofeul Marea Neagră a fost un bun prilej de verificare. Tricolorele vor participa în iulie în Polonia la primul lor Campionat European de senioare. Cea mai bună clasare la handbal pe plajă este momentan un loc 7 la junioare în 2017. România vrea să organizeze în 2022 Campionatul Mondial pe litoralul Mării Negre. Handbalul pe plajă va fi inclus în premieră în programul Jocurilor Olimpice la ediția din 2024, iar federația speră la o calificare minune.