Se anunţă ploi torenţiale. Şcolile publice şi particulare vor fi închise

Cursurile în şcoli şi colegii au fost suspendate luni în Mumbai, centrul financiar al Indiei, în urma prognozelor meteorologice potrivit cărora ploile torenţiale care afectează zona vor continua, relatează Xinhua.

05 aug. 2019, 08:39
Se anunţă ploi torenţiale. Şcolile publice şi particulare vor fi închise

”Toate şcolile şi colegiile particulare şi publice vor rămâne închise. Unele birouri guvernamentale care oferă servicii de urgenţă esenţiale vor rămâne deschise”, a scris duminică seară pe Twitter Corporaţia Municipală Brihanmumbai, care administrează oraşul Mumbai.

Potrivit prognozelor Departamentului de Meteorologie din India (IMD), ploile intense din Mumbai vor continua în următoarele 24 de ore, potriit Agerpres.

În oraşul Mumbai, afectat deseori de precipitaţiile abundente în timpul sezonului musonic, din iunie până în septembrie, a fost depăşit pragul de precipitaţii de 2.000 mm, înregistrându-se până în prezent 91,4% din cantitatea medie de precipitaţii sezonieră.

Citeşte şi Muncitor mort în timp ce lucra la renovarea unei şcoli din Râmnicu Vâlcea. Poliţia a deschis dosar penal

În perioada 1 iunie – 2 august, observatorul meteorologic al oraşului a înregistrat 2.117,8 mm de precipitaţii sub formă de ploaie. Media obişnuită în perioada iunie – septembrie este de 2.317,1 mm.

400 de persoane au fost evacuate după ce un râu care traversează oraşul a ieşit din matcă şi a inundat mai multe căi rutiere şi feroviare urbane, potrivit Agerpres.

Distribuţia curentului electric a fost întreruptă în mai multe zone ale oraşului şi în suburbii ca măsură de precauţie pentru evitarea unor accidente după ce săptămâna trecută o persoană a decedat prin eletrocutare în aşezarea învecinată Thane.