Atac cu bombă în serie în Jalalabad. Sunt cel puţin 34 de răniţi

O serie de atacuri cu bombă asupra mai multor restaurante şi pieţe publice au avut loc luni în oraşul Jalalabad din estul Afganistanului, soldate cu rănirea a cel puţin 34 de persoane, au anunţat oficiali afgani, în condiţiile în care Afganistanul celebrează o sută de ani de independenţă, informează Reuters şi dpa, potrivit Agerpres.

19 aug. 2019, 10:24
Atac cu bombă în serie în Jalalabad. Sunt cel puţin 34 de răniţi

Deocamdată, nicio grupare nu a revendicat responsabilitatea pentru cele 10 bombe lansate, însă atât Statul Islamic (SI), cât şi militanţii talibani operează în această zonă.

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat atacul cu bombă care a avut loc sâmbătă noaptea la o nuntă în capitala afgană Kabul, soldat cu 63 de morţi şi aproape 200 de răniţi.

La Jalalabad, bombele au fost plasate lângă o piaţă publică unde sute de oameni erau adunaţi pentru acţiuni de celebrare a o sută de ani de independenţă a Afganistanului. Potrivit unui oficial din domeniul sănătăţii, Fahim Bashari, cel puţin 34 de oameni au fost răniţi, potrivit stiripesurse.ro.

Într-un discurs susţinut cu prilejul Zilei Independenţei, preşedintele afgan Ashraf Ghani a îndemnat comunitatea internaţională să susţină Afganistanul în lupta pentru eradicarea „cuiburilor” de militanţi jihadişti de pe teritoriul afgan. „Lupta noastră împotriva Statului Islamic va continua”, a spus el. „(Mişcarea) Taliban a pus bazele unor astfel de atacuri sângeroase”, a adăugat liderul afgan.