PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO. Vremea va fi în continuare călduroasă, izolat caniculară în orele amiezii în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, unde și disconfortul termic se va menține ridicat. 

23 aug. 2019, 12:51
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea călduroasă în cea mai mare parte a țării va persista, iar în orele amiezii, izolat în Lunca Dunării și în Banat va fi caniculă. Totodată disconfortul termic se va menține ridicat în regiunile vestice, sudice și sud-estice, unde local indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când pe arii restrânse la munte și izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în vestul țării, se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în sud-est, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 24 de grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 9 grade, unde izolat vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține călduroasă în orele amiezii când disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge și foarte probabil ușor va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține călduroasă, după-amiaza, pe spații mici, în regiunile vestice și sudice va fi caniculă, iar disconfortul termic accentuat, local indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei și pe parcursul serii, când se vor semnala averse și descărcări electrice, local în zonele montane și submontane și pe arii restrânse în restul țării, cu o probabilitate mai mare în vest și nord-vest. Ploile vor putea avea și caracter torențial și izolat se pot înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului, pe arii restrânse în sud și sud-est, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 36 de grade, iar cele minime între 11 și 24 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic se va menține accentuat în orele amiezii când indicele
temperatură-umezeală (ITU) va atinge și foarte probabil ușor va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în continuare călduroasă, izolat caniculară în orele amiezii în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, unde și disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza și seara în zonele montane și submontane precum și în vestul și nord-vestul teritoriului, unde pe arii în general restrânse se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare, pe arii restrânse, în sudul și sud-estul țării, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade, mai coborâte în estul Transilvaniei spre 7 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea călduroasă va persista. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor situa în continuare peste cele specifice perioadei, caracterizând o vreme călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după orele prânzului, la început în zonele montane și submontane, apoi și în regiunile vestice și nord-vestice, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe arii restrânse în sud-est, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 34 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI
Vremea călduroasă va persista. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 28.08.2019 ORA 09 – 31.08.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține călduroasă, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține călduroasă.