Tragedie la şcoală. O elevă s-a sinucis pentru că absorbantul intim i-a pătat uniforma în timpul cursurilor

O elevă din Kenya şi-a luat zilele după ce a fost făcută de ruşine în clasă, când absorbantul intim se îmbibase cu sânge şi îi pătase uniforma.

11 sept. 2019, 18:06
Tragedie la şcoală. O elevă s-a sinucis pentru că absorbantul intim i-a pătat uniforma în timpul cursurilor

Eleva avea 14 ani. Mama copilei spune că fiica ei s-a spânzurat din cauză că a fost umilită de către o profesoară, a informat presa keniană, citată de bbc.com.

În urma incidentului, poliţia kenyană a acţionat cu gaze lacrimogene asupra unei mulţimi de aproximativ 200 de părinţi care ripostau faţă de această atitudine a cadrelor didactice, potrivit bbc.com.

În 2017, a intrat în vigoare o lege ce prevede livrarea gratis a absorbantelor intime pentru fetele ce se află în perioada respectivă. Dar acesastă măsură nu s-a aplicat întocmai în toate şcolile din ţară.

Mama fetiţei care s-a sinucis a declarat că profesoara o umilise în public, în faţa clasei, pentru că „murdărit cu sânge uniforma de şcoală. Tragedia s-a petrecut în Kabiangek, la vest de capitala ţării, Nairobi, vinerea trecută.

Părinţii fetei au apelat la poliţie, dar aceasta nu a făcut nimic pentru a împiedica umilirea adolescentei, scrie publicaţia Daily Nation. Abia după proteste insistente ale părinţilor poliţiştii s-au mobilizat cu greu şi au făcut mai multe arestări, după ce demonstranţii au blocat o stradă şi au dărâmat poarta şcolii. După acest incident tragic, instituţia de învăţământ a fost închisă, informează bbc.com.

În Kenya şi în alte ţări, multe adolescente nu îşi permit produse sanitare, cum sunt tampoanele absorbante.

Un raport al ONU din 2014 arata că numai una din 10 fete din Africa sub-Sahariană nu se prezintă la cursuri în perioada critică.