Pacienţii români care doreau să se trateze la AKH Viena se pot programa la aceiaşi specialişti, în cadrul Wiener Privatklinik

În contextul anunțului făcut de spitalul AKH Viena privind imposibilitatea de a mai primi pacienți internaționali pentru tratament sau îngrijire, Wiener Privatklinik - unul dintre cele mai mari spitale private din Austria informează pacienții români că, în campusul medical WPK, aceștia pot beneficia de expertiza multora dintre specialiștii instituției de stat. Aproximativ 100 dintre medicii ce profesează la AKH Viena colaborează cu spitalul vienez Wiener Privatklinik, iar 90% dintre aceștia sunt profesori universitari.
Alina Costache
12 sept. 2019, 13:50
Pacienţii români care doreau să se trateze la AKH Viena se pot programa la aceiaşi specialişti, în cadrul Wiener Privatklinik

În cadrul Wiener Privatklinik pacienții internaționali au acces la o gamă complexă de servicii medicale, incluzând consultaţii, servicii de second opinion (a doua opinie medicală) acordate de experți austrieci, investigații de diagnostic și tratamente performante. Spitalul acoperă peste 30 de specialități medicale și deține 9 centre speciale de competență, în: oncologie, medicină sportivă și traumatologie, medicină cardiovasculară, ortopedie, chirurgia nervilor periferici, chirurgie generală, chirurgia tumorilor osoase, gastroenterologie și hepatologie, radiologie intervențională și microterapie.

„În condițiile în care spitalul AKH a anunțat că nu mai poate primi persoane din afara Austriei, este important ca pacienții români să fie informați că au la dispoziție alternative de tratament, la Viena. Mulți dintre experții de top în diverse arii medicale ai AKH au o colaborare de succes cu spitalul nostru, care are o adresabilitate internaționala ridicată. Oamenii vin la WPK din țările din Europa de Est deoarece caută un spital bun și în care pot avea încredere, iar serviciile noastre sunt recomandate atât de medici cât și de foștii pacienți. Mai mult, ca instituție privată, putem oferi pacienților facilități suplimentare față de un spital public, de exemplu posibilitatea de a-și alege doctorul pe care-l doresc, timpul scurt de așteptare pentru tratament, dar și condițiile de internare de 5 stele”,a declarat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik.

La Wiener Privatklinik ajung anual pentru tratament circa 9.000 de pacienţi, rata de ocupare fiind de 85%. Circa 45% dintre pacienții spitalului sunt internaționali. În primul semestru al anului 2019, WPK a oferit servicii medicale unui total de 550 de pacienți români, în creștere cu 48% față de aceeași perioadă a anului trecut, românii reprezentând 28% din totalul pacienţilor străini ai spitalului.

Mai mult de jumătate dintre aceștia s-au adresat WPK pentru diagnosticul și tratamentul ultra-specializat al cancerului (imunoterapia și terapia personalizată țintită), realizat în Centrul Academic WPK Central European Cancer Center – primul centru privat de diagnostic și tratament oncologic din Europa Centrală și de Est care oferă un nivel de complexitate medicală la nivelul clinicilor universitare de top. Alte servicii medicale solicitate de pacienții români au fost cele de ortopedie, cardiologie și chirurgie cardiovasculară, gastroenterologie, check-up general, endocrinologie și ORL.

Spitalul WPK deține 2 reprezentanțe oficiale, în București și Timișoara, prin intermediul cărora persoanele interesate beneficiază de informații si asistență completă pentru accesarea rapidă a investigațiilor și tratamentelor disponibile la Viena. Aceste servicii acoperă toți pașii necesari luării deciziei și accesării spitalului de la traducerea și trimiterea dosarului medical, estimarea costurilor de diagnosticare şi tratament, consiliere în ceea ce priveşte spitalizarea şi alegerea medicului potrivit, până la rezervarea transportului şi cazării la preţuri preferenţiale, menținerea legăturii cu medicii și asigurarea serviciilor de traducere în spital.

Wiener Privatklinik investește permanent în achiziționarea celor mai noi tehnologii medicale și atragerea de personal specializat. În prezent, spitalul este în căutare de asistenți medicali, una dintre condițiile de angajare fiind deținerea cunoștințelor de limba germană, nivel B2.

Despre Wiener Privatklinik

Wiener PrivatKlinik (WPK), înființat în anul 1871, cu sediul în Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria. Spitalul acoperă o gamă de peste 30 de specialități medicale, având în structură 9 centre de competență, 145 de paturi, bloc operator cu 4 săli de operație, servicii de imagistică avansată (singurul spital privat din Viena cu PET CT și medicină nucleară), fizioterapie și recuperare medicală la standarde internaționale. Echipa medicală este alcătuită din peste 250 experți reputați austrieci, care aplică o abordare interdisciplinară a fiecărui caz. Anual, peste 4000 de pacienți internaționali accesează servicii de diagnostic și tratament în cadrul Wiener PrivatKlinik, circa 26% dintre aceștia fiind români.

DailyBusiness
Cum să îți faci propriul detergent de rufe acasă, natural și foarte rezistent
Spynews
Irisha, în lacrimi după despărțirea de iubitul ei, Domenico! Ce se întâmplă cu influencerița / FOTO
Bzi.ro
Lidia Buble, desființată după ce a pozat topless: „Ce o să fie în sufletul părinților tăi?!”
Fanatik.ro
Orașul unde va fi dezvoltat un proiect de transport public unic în România. Va fi similar celor din Elveția și Germania, investiția e uriașă, 250 de milioane de euro
Capital.ro
Interzis pe balcon! Regulă pentru românii care care stau la bloc! Termenul este de 3 zile
Playtech.ro
De ce tot mai mulți oameni pun o frunză de dafin în carcasa telefonului. Trucul care a devenit viral
DailyBusiness
Ce a făcut Irinel Columbeanu cu ultimii bani. Pe ce a cheltuit fostul milionar 600.000 de euro: ”Știam că e ultima sursă, dar nu mi-a păsat”
Adevarul
Ce i-ar fi șoptit Brigitte lui Emmanuel Macron după gestul neașteptat. Dezvăluirile unui expert în citirea pe buze
wowbiz.ro
Întregul film al morții lui Falko, calul campion care s-a prăbușit imediat după ce a câștigat un concurs de tras bușteni! Ce i-ar fi provocat, de fapt, decesul: „L-au mai forțat 10 minute. Când a ajuns în dreptul meu, a căzut”
Spynews
Lucian Viziru nu a vorbit cu fratele lui, Augustin, timp de doi ani. Ce spune actorul despre relația lor
Spynews
Soția lui Sorin Copilul de Aur, mesaj tranșant pentru toate femeile care îl vor pe manelist: „Au tot încercat să ne despartă”. A pus-o la punct din nou și pe presupusa amantă însărcinată
Evz.ro
Au apărut crenvurștii Dubai. Prețul nu este mic deloc
Ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO
Prosport.ro
Ion Țiriac, verdict despre operația la sâni a Simonei Halep: „Senzațională decizie”
kanald.ro
Cod roșu de inundații prelungit! Lista zonelor afectate
Cancan.ro
Artista din România care a fost diagnosticată cu cancer: 'Doctorul mi-a dat câteva zile' 😲
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a aflat secretul lui George Simion și Călin Georgescu. Cine îi conduce pe cei doi: Acolo a primit niște ordine
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Diana Gureşoaie, de nerecunoscut. Fosta iubită a lui Dodel s-a transformat într-un pachet de muşchi
stirilekanald.ro
Martina, o fată de 14 ani, a fost ucisă cu pietre de fostul iubit! Acesta s-a prefăcut că participă la căutările tinerei dispărute, alături de părinții ei
Cei doi copaci pe care nu ar trebui să îi ai în curte. De ce nu trebuie plantați niciodată lângă casă
MediaFlux
Înălțarea Domnului 2025: Tradiții, superstiții și greșeli de evitat pentru joi, 29 mai
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Agenția crimei. Cum și-a transformat clanul Căldăraru firma de turism într-o poartă spre ilegalități în SUA